Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özavşar'dan açıklama

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Nevşehir İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik konferansta, "Diyanet artık bir ulusal ve mahalli küçük teşkilat değildir, bir dünya teşkilatıdır" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özavşar'dan açıklama
Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın yanı sıra İl Müftüsü Yakup Öztürk, ilçe müftüleri, il merkezi ve ilçelerde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Program, Nar kasabası Afatevler Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Ömer İnce’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Kozaklı ilçesinde Başkanlığımızın düzenlediği çok önemli bir organizasyon için ilimize teşrif eden Sayın Hocamız, yine çok önemli olan personel buluşması programı için aramızda bulunuyor. Kıymetli mesailerini bize ayırdıkları için çok çok teşekkür ediyorum. Bu programın merkez taşra kaynaşması adına ve görevimizdeki verimin artmasında çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının sürekli kendini yenilediğini belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ise, “Diyanet camiamızın son yıllardaki başarılı çalışmaları hem yurt içinde hem yurt dışında artarak devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin, bölgenin, dünyanın geçtiği nazik devrelerde dahi sükunet ve sekinetini kaybetmeden, her zaman milletin vicdanı ve milletin sağduyu sesi olmak için çaba sarf ediyoruz. Biz her zaman insanlığın hayrına, insanlığın felahına ve insanlığın barışına hizmet etmek için gayret ediyor ve koşturuyoruz. Bunun içinde ülkemizin hatta dünyanın en ücra köşelerinde din görevlisi, cami görevlisi arkadaşlarımız görev yapıyor. Her zaman ifade ediyorum; milletleri millet yapan kadrolar var, bu kadroların içerisinde maneviyat kadroları, milletin bekasını temsil eden kadroları da vardır ve burada Nevşehir’ de Allah’a hamd olsun maneviyat kadrosu, yani milletimizin aydınlık yüzü, pak ve temiz yüreği, gönlü olarak sizler varsınız ve bu hizmetleri sizler yürütüyorsunuz. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın 140 bine yaklaşan kadrosu, yurt dışındaki 3000 neferi, saat saat, gün gün, ay ay, yıl yıl insanlığın huzur ve barışına hizmet etmek için koşturuyor. Küresel bir teşkilatın, bir büyük camianın mensubuyuz. Bugün Diyanet artık bir ulusal ve mahalli küçük teşkilat değildir, bir dünya teşkilatıdır, ne kadar şükretsek azdır. Dünyanın neresine gitsek Diyanet huzurun, güvenin, sadakatin, birlikte iş yapmanın, barışın, kardeşliğin ve esenliğin adresidir. Bu ne kadar şerefli, ne kadar bereketli bir isim, dini ve diyani olmak. Diyanet gibi bir güzide teşkilatın mensubuyuz” dedi.

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özavşar’a Müftü Öztürk tarafından el işlemeli amfora takdim edildi.
Kaynak: İHA