Aşkale Çimento "en Temiz Sanayi Tesisi" Seçildi

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Aşkale Çimento'nun, Erzincan ve Gümüşhane'deki büyümesini sürdürdüğünü, Erzincan Çimento Fabrikasının "En Temiz Sanayi Tesisi" seçildiğini kaydetti.

Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, Erzincan ve Gümüşhane ekonomisi için önemli bir yer tutan iki çimento fabrikasının, Aşkale Çimento ruhunun bölgeye açılması noktasında önemli birer kilometre taşı olduğunu belirtti.

2009 yılında hizmete giren ve özellikle Erzincan'daki inşaat sektörünün güçlenmesi noktasında dayanak olan Erzincan Çimento Fabrikasının, gerek fiziki görünüm gerek teknolojik yenilikle ve gerekse çevreye olan hassasiyetleri açısından dikkat çektiğini ifade eden Yücelik, şunları ifade etti.

"Kalite, iş güvenliği ve çevre yönetim sistemleriyle Avrupa standartlarını yakalayan tesis büyüyerek yoluna devam ediyor. Dünyanın karşı karşıya olduğu çevresel sorunların çözümünde toplumun tüm kesimlerine düşen görev bilincini ortaya koymak, çevresel kaynakların korunması, kirliliğin önlenmesi ve çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakabilmek için çevreyi koruma bilincinin geliştirilmesi amacı ile ülke genelinde yapılan 'Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi' yarışmasına Aşkale Çimento Erzincan Fabrikası'nın il birincisi seçilmesi yapılan çalışmaların son yansıması oldu. Biz Erzincan'da daha da büyümeyi ve gelişmeyi hedefliyoruz."

Yücelik, Aşkale Çimento Gümüşhane Fabrikasında 2011 ekim ayı içinde temeli atılan ve günlük 4 bin ton klinker üretim kapasiteli yeni hat üretime başladığını vurgularak, "85 milyon 500 bin dolar bedelindeki bu yatırım hem Gümüşhane hem de bölge için ciddi bir kazanım oldu. Gümüşhane Çimento'ya ait bu yeni yatırımla beraber yıllık çimento üretim kapasitesi 1 milyon 760 bin ton oldu."

Kaynak: AA