Arü ve Kafkas Üniversitesi Arasında Bilgi Paylaşımı

Ardahan Üniversitesi, bölge üniversiteleriyle iş birliği yapmaya devam ediyor.

Arü ve Kafkas Üniversitesi Arasında Bilgi Paylaşımı
Ardahan Üniversitesi Sosyal Tesisleri Âşık Şenlik Konferans Salonu’nda, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Programda Prof. Dr. Erdoğan, Kafkas Üniversitesi’nde uygulanan not ve sınav sisteminden öğrenci otomasyonuna kadar birçok konuyla ilgili bilgi verdi. Programda konuşan Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez ise, Ardahan Üniversitesi’nin önümüzdeki süreçte yapacağı önemli çalışmalara değindi.
Programa, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Karadağ, Ardahan Üniversitesi akademik ve idari personeli katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Erdoğan, Kafkas Üniversitesi’ndeki not sisteminde yaptıkları değişikliklere değinerek, “Bağıl değerlendirmeyi kaldırdık; ama koşullu geçmeyi getirdik. Koşullu geçmeyi getirirken de sene sonu genel ağırlıklı ortalamasını (GANO) temel aldık. Öğrencinin ciddi bir avantajı oldu. Koşullu geçme dışında, öğrenci 2-3 dersten sınava girerek notlarını yükseltebilir” dedi.

PROF. DR. SÖYLEMEZ, ARÜ’DE HUMMALI ÇALIŞMANIN İŞARETİNİ VERDİ
Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez ise, Ardahan Üniversitesi’nde uygulanan bağıl değerlendirmeye dayalı not sisteminin üniversite senatosunda detaylı olarak masaya yatırılacağını belirtti.

Ardahan Üniversitesi’nin akademik kadrosunun günden güne güçlendiğini de hatırlatan Prof. Dr. Söylemez, “Kampüsümüze taşındığımız zaman daha çok öğretim üyesi bize katılacak ve eğitim kalitesi daha da yükselecek. Bu açıdan da not sistemi ve diğer konularla ilgili olarak hazırlıklar yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ARÜ’NÜN BOLOGNA SÜRECİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
Programda Bologna Süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Söylemez, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya öncülüğünde üniversite rektörleriyle birlikte yapılan toplantılarda Bologna Süreci’nin bir an önce tamamlanması gerektiğine dair görüşlerin çıktığını hatırlattı. Ayrıca Prof. Dr. Söylemez, Ardahan Üniversitesi’nin bu konudaki çalışmalarını hızla devam ettirdiğini vurguladı.
Kaynak: İHA