Su Deposuna Düşen İşçiyi İtfaiye Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bakım çalışması yapılan 10 metrelik su deposu içerisinde beton zemine düşen işçi yaralandı.Depoya inen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan işçi itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı.

Su Deposuna Düşen İşçiyi İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Edinilen bilgiye göre, Yokuşbaşı Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde izolasyon çalışması yapıldığı için boş olan su deposuna giren Ahmet Kaya, profil demirden yapılmış merdiven üzerinde dengesini kaybederek beton demine düştü. Acılar içerisinde kıvranan işçinin arkadaşları sağlık ekiplerine ve itfaiye ekibine haber verdi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki deponun içerisinde iken kullandığı merdiven üzerinden düşen işçi yaklaşık 45 dakika süren uğraşlar sonunda su deposunun girişinden çıkarıldı.

İtfaiye merdiveni ile depoya inen Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından travma tahtasına sabitlenen Ahmet Kaya’nın çıkarılması için deposunun giriş kısmında bulunan vinç sisteminden yararlanıldı. Halata bağlanarak yatay halde yukarıya çekilen travma tahtası üzerindeki işçi, deposunun giriş kısmının genişliği yetmediği için direk çıkarılamadı. İşçinin ayaklarının sıkışmaması ve başının kenar betona vurmaması için yoğun çaba sarf eden görevliler, travma tahtasına eğim vererek ilk önce baş kısmı depodan çıkardılar

Arkadaşları Ahmet Kaya’nın kullandığı merdivende birden bükülme olduğu ve dengesini kaybederek yaklaşık 2-3 metrelik yükseklikten düştüğünü söyledi.

Olay yerine gelen özel bir hastaneye ait sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu Ahmet Kaya yine aynı hastanenin ambulansı ile Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaynak: İHA