Kudaka Genel Sekreteri Özmen, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Erzincan - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzincan'daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özmen, bir oteldeki toplantıda yaptığı konuşmada, "KUDAKA, Türkiye'deki 26 kalkınma ajansında yer alıyor. Bölgemiz nüfus yoğunluğu açısından Türkiye'de 26 kalkınma ajansı içerisinde 24. sırada. 1 milyon 57 bin nüfusa sahip. Yani Türkiye nüfusunun yüzde birine sahip. Projelerdeki payımız ise yüzde 4.8. Yaklaşık 45 milyon TL gibi bir destek vermişiz bölgede, Erzincan yüzde 40 gibi bir paya sahip" dedi.

Bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade eden Özmen, şöyle devam etti:

"Türkiye'de de yatırımcının turizm anlamında ilgisini çeken potansiyele sahip bir bölgedeyiz. Kemaliye ve Kemah bölgelerimiz var. Doğa ve turizm sporlarının yaşanabileceği bir ortam var. Dünyada eşi benzeri olmayan bir kanyona sahibiz. Bir taraftan da Ergan Dağı... Belki zamanla Erzurum'u aşıp Alpler'e rakip olabilecek kapasitesi potansiyeli var. Bunu sadece ajans uzmanları olarak bizler söylemiyoruz. Yaptırmış olduğumuz fizibilitelerde dünya markası olan ajansların, firmaların yapmış olduğu fizibilitelerle de anlıyoruz."

Kaynak: AA