İpek Yolunu Motosikletlerle Geçiyorlar

SİVAS - Fransa'dan motosikletlerle yola çıkan ve İpek yolu güzergahını kullanarak Çin'e gitmeyi planlayan grup, Sivas'a geldi.

Fransa'dan 3 Haziran'da yola çıkan 25'i motosikletli 35 kişilik grup, İtalya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan'dan geçerek Türkiye'ye ulaştı. Günde ortalama 500 kilometre yolculuk yapan grup, İç Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sivas'ta konakladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi eserleri fotoğraflayan grup, geceyi kentte geçirdikten sonra yolculuğuna devam etti. Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan güzergahından Çin'e gitmeyi planlayan grup üyeleri, temmuz ayında Pekin'de yolculuğu sonlandırıp ülkelerine uçakla dönmeyi planlıyor.

Grupla seyahat eden uluslararası fotoğrafçı Tom Summer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce çok sayıda ülkeye gerçekleştirdiği seyahatlerde imaj fotoğrafları çektiğini belirterek, motosikletle ise Fransa'dan Afrika, Avustralya ve Güney Amerika'ya seyahat ettiğini söyledi.

Zorlu yolculukta zaman zaman kazaların ve mekanik sorunların yaşandığını ifade eden Summer, her türlü zorluğa rağmen keyifli bir yolculuk olduğunu dile getirdi.

Ünlü bir motor firmasının kuruluşunun 90. yılını kutlamak isteyen motosiklet tutkunlarıyla macera dolu bir yolculuğa çıktıklarını belirten Summer, "Özellikle Avrupa'yı geçip, Orta Asya'yı, İran ve Pamir dağlarını motosikletle aşıp Çin'e ulaşma, kulağa hoş gelen bir fikirdi. Tarihi İpek yolu güzergahında böylesi bir seyahat imkanı bulduğum için mutluyum'' diye konuştu.

Kaynak: AA