Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Kontenjanları Belirlendi

KÜTAHYA - Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 yılında güzel sanatlar ve spor liselerine alınacak öğrenci kontenjanları açıklandı.

Açıklamada, Aysel-Selahattin Erkasap Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin Spor Bölümü'ne 60 öğrenci, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin Görsel Sanatlar Bölümü'ne 30, aynı okulun Müzik Bölümü'ne 30 öğrenci alınacak.

Bu okulların, sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin, öğrenim belgesi ve dilekçe ile birlikte yetenek sınavına girmek istediği alanın bulunduğu belgeleriyle herhangi bir güzel sanatlar ve spor lisesi müdürlüğüne 17 Haziran ve 19 Temmuz arasında başvuru yapabilecekler.

Okul müdürlüklerince, başvuru yapan öğrenciler için sınav giriş belgesi düzenlenecek, bunların listesi ise 22-26 Temmuz tarihlerinde okulda ve okulun internet adresinde duyurulacak.

Sınavların ise 29 Temmuz ve 02 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, öğrenci seçimlerinin bitiş tarihinin mesai bitiminde asil ve yedek öğrenci listelerinin okul ve internet sitesinden asılacağı ifade edildi.

Kesin kayıtların ise 05-16 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceği belirtildi.

Kaynak: AA