CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'dan Açıklama

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yeni anayasanın Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye’ye sunulan Sevr Anlaşması'nın modernize olmuş şekliyle aynı olduğunu söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'dan Açıklama
Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevinde Eğitim-İş Kastamonu İl Temsilciliği tarafından gündeme dair konuların yer aldığı konferans düzenlendi.

Konferansa, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Yılmaz, devrim hareketiyle ilk anılan Kastamonu’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Taksim’de bir halk hareketi var. Bu gençlikten adam olmaz yenilgiyi kabul eder düşünceleri vardı. Biz, halktan hiç umudumuzu kaybetmediğimizi söyledik. Taksim'de insanlar ‘artık yeter bize saldırmaya’ dediler".

AK Parti’nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında bölücü bir anayasa yaptığını ileri süren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa konusunda komisyonunda neden yer aldınız sorusu yöneltiliyor. Bölücü bir anayasa yapmak istediler. Eğer biz, içeriğini bilmeden anayasa uzlaşma komisyonunda yer alsaydık AK Parti’nin gerçek düşüncelerini teşhis edilemeyecekti. Biz anayasa çalışmalarında AK Parti’nin gerçek yüzünü gösterdik. 26 maddelik anayasa referandumunda taktiksel hata yaptık. Eğer biz, anayasa referandumunda yer alsaydık 3 madde belki da onaylanmayacaktı. Diğer 23 madde kabul edilecekti. Bu 23 madde ile birlikte son 3 maddede referanduma gidince arada kaynadı ve vatandaş bilmeden bunlara evet oyu verdi. Eğer biz o komisyonda yer alsaydık bunun önüne geçebilirdik ve bu maddelerin onaylanmasını engelleyebilirdik. Bu yüzden bu anayasa uzlaşma komisyonunda daha önceden yaptığımı hatayı yapmak istemedik ve yer aldık”.

MODERN SEVR ANLAŞMASINI SUNDULAR
Yeni anayasa çalışmaları ve barış sürecindeki gelişmeler doğrultusunda Kurtuluş Savaşında Türkiye’ye sunulan Sevr Anlaşması'nın şuanda modern olmuş halinin kabul ettirilmeye çalışıldığını ileri süren Yılmaz, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniter yapının korunmasına yönelik söylemleri gericilik kabul ettiğini söyledi.

AK Parti ve BDP bu konuda ortak hareket ediyorlar. Tekke ve zaviyelerin açılmasında AK Parti ile birlikte hareket ediyorlar" dedi

TAKSİMDEKİ EYLEMCİLERE MECLİSE GELİN ÇAĞRISI
Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere ve vatandaşlara seslenen Yılmaz, yeni anayasanın Meclis'te kabul edilmesi durumunda TBMM’yi ablukaya alıp çalıştırılmamasını istedi. Yılmaz, şöyle devam etti: “CHP Milletvekilleri olarak 132 kişiyle bir şey olmaz. Fakat milyonları ayağa kaldırmamız lazım. Bunun için sandıkta birleşip gereken cevabı vermeliyiz. AK Parti, Mecliste anayasa çalışmasında 330’u bulsa bile bu sefer halkın sandıkta gereken cevap verilmesi gerekiyor. Bu sefer Taksim Gezi Parkı’ndakiler Meclisin etrafına toplanıp Meclisi çalıştıramaz hale getirmeleri gerekiyor. Bizler Mecliste mücadele verirken sizlerde dışarıda bize destek olmalısınız. Benim umudum var. Biz kaybetmeyeceğiz. ABD ile Avrupalıların ve bütün dış güzlerin oyunlarına rağmen bu ülkeyi parçalamadan üniter yapısını koruyacağız" dedi

Kaynak: İHA