Suudi Gazetecilerin Objektifinden Doğu Karadeniz ve Bursa

BURSA - Suudi Arabistan'dan bir grup gazetecinin, Trabzon, Rize ve Bursa'daki gezileri sırasında çektiği fotoğraflar, Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu tarafından bu kentteki bir alışveriş merkezinde sergilendi.

Başkonsolosluktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkonsolosluğun Basın Ataşesi Bahattin Akyön, "Yeşil Rota: Suudi Basını Objektifinden Trabzon, Rize ve Bursa" adlı seçkiyi, Türk Hava Yolları,Bursa, Rize ve Trabzon valilikleri, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Trabzon İl Müdürlüğünün katkılarıyla hazırladıklarını bildirdi.

Cidde'deki Kızıldeniz Alışveriş Merkezinde üç gün açık kalan sergide, Suudi basınından 30 gazetecinin, Trabzon, Rize ve Bursa illerindeki gezileri sırasında çektiği fotoğraflara yer verildiğini duyuran Akyön, şunları kaydetti:

"Sergi, gezide bulunan gazetecilerin, gerçekleştirdikleri Türkiye yolculuğundan edindikleri renkli ve otantik algı ve deneyimleri, çektikleri 110 fotoğraf aracılığıyla anlatabilmek amacı doğrultusunda hazırlandı. Daha önce hiçbir yerde yapılmamış bu eşsiz sergiyi gerçekleştirmekteki amacımız; görsel iletişimin gücünü kullanarak Suudi halkında duygusal bir tepki uyandırmaktı. Sergi için gerçekleşen önemli katılım, bu yaklaşımımızın başarısını göstererek iki ülke insanlarımızın arasındaki benzer gelenekleri ve uzun tarihlere dayanan sevgi bağlarını da ortaya çıkardı. Her sene Türkiye'ye profesyonel, tarihi, kültürel ve turistik deneyimleri paylaşmak adına çeşitli basın gezileri düzenleniyor. Düzenli olarak gerçekleştirilen bu deneyim alışverişinin ışığında biz sadece burada eşsiz ve büyüleyici bir şeylerin ortaya çıkmasına vesile olduk."

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer de kısa süre içinde benzer daha birçok gezi düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Alarabiya.net'te görev yapan Suudi gazeteci Hasan Abdül Jaber ise kuru, çöllerle kaplı bir ülkeden, farklı iklimlerin yaşandığı, nehir, şelale ve göl gibi birçok doğal güzelliği barındıran bir ülkeye gitmesinin, memnuniyet verici bir deneyim olduğunu ifade etti.

Jaber, Türkiye gezisi sırasında çay yapraklarını tarladan toplamaları, inek sağmaları ve karda yürümelerinin, hayatlarında yaşadıkları en eğlenceli ve sıra dışı tecrübelerden olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA