Yunanistan'da Gazetecilerin Grevi Üçüncü Gününde

Atina - Yunanistan'da koalisyon hükümetinin Yunan Radyo Televizyon Kurumu ERT'yi kapatma kararını protesto etmek amacıyla basın sektörü çalışanları tarafından başlatılan grev üçüncü gününü tamamladı.

Yunanistan Yazarlar Federasyonu,Radyo ve Televizyon Çalışanları Federasyonu ve Basın-Yayın Kurumları Çalışanları Dernekleri Federasyonu'nun başlattığı ortak eylem çerçevesinde, grevin başladığı çarşamba gününden itibaren ülkede tüm basın toplantıları ve benzeri etkinlikler iptal edildi, kamu ve özel televizyon kanallarıyla radyo istasyonlarının haber bültenleri ve Yunan Haber Ajansı ANAMPA'nın yayını durduruldu.

Birer günlük olarak üst üste yapılan greve yazılı basın çalışanlarının da katılması sebebiyle ülkedeki tüm gazeteler süresiz olarak yayınlarına ara verdi.

Basın yayın organlarında belirli aralıklarla sadece ERT ile ilgili gelişmeler ve basın sektörünün grev haberleri veriliyor.

POESY, POEPTIM ve POSPERT, grevin sadece hükümetin ERT'yi kapatma kararını geri alması durumunda sona erdirileceğini bildirdi.

Yunanistan İşçi Konfederasyonu ve Kamu Çalışanları Federasyonu, ERT çalışanlarına destek amacıyla dün ülke çapında greve gitmişti.

Kaynak: AA