Komutan Hakkında Suç Duyurusu Yapan İşçilerin İşten Atıldığı İddiası

MUĞLA - Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü Bakım Onarım ve İstihdam Komutanlığında görevli bir albay hakkında suç duyurusunda bulunan 2 işçinin, işten atıldığı iddia edildi.

Türk Harb-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Yönetimi, Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla üyelerinin işten çıkartılmasına tepki gösterdi.

Sendikanın genel teşkilatlanma sekreteri İdris Keşan, yaptığı açıklamada, yasal güvencelere rağmen söz konusu işçilerin ve emekçilerin hakları olunca yasalarla tanınmış hakların görmezden gelindiğini söyledi.

Hukuksuzluğun ve adeletsizliğin kurbanı olan arkadaşlarının işten çıkartıldığını iddia eden Keşan, "Sendikalara üye olan, yasalardan kaynaklanan haklarını kullanan, emeğine sahip çıkan işçilerimizin hatta temsilcilerimiz kapının önüne konuldu. Aksaz Bakım Onarım ve İstihdam Komutanlığında sadece insanlık onurunu yaraşır bir şekilde çalışmak isteyen, haksızlıklara hukuksuzluklara sessiz kalmayan arkadaşlarımız, yasal haklarını kullanarak adli makamlara suç duyurusunda bulundukları için işten çıkartıldılar" dedi.

Savcılığın işveren vekilinin yaptıklarının suç olduğuna karar vererek dava açtığına işaret eden Keşan, buna rağmen suçlularla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını aksine olayın mağduru olan üyelerinin işten çıkartıldığını ileri sürdü.

İşçilerinin tek suçunun suç duyurusunda bulunmak olduğunu öne süren Keşan, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Bu başvurudan sonra önce üyelerimize fiziki ve psikolojik baskılar uygulandı. İşçiler tek tek ofise çağrılarak tehdit edildi. Sendika olarak üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle hareket edip aklıselim davranmak için her türlü gayreti gösterirken, en köklü kurumumuz göz bebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetleri, işçilerimize küfreden, onları aşağılayan bir işverenin sebep olduğu seri olaylara neden bir şey yapmıyor ve sadece faturayı üyelermize kesiyor? Sendikalarımıza ve üyelerine gözdağı mı veriliyor? Bize ayar ve gözdağı verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz."

Keşan, işten atılan üyelerinden Musa Borlu'nun sendikalarının iş yeri temsilcisi olduğunu ve 15 yıldır başarıyla çalışan takdir ve taltiflere sahip bir kişi olduğunu kaydetti.

İşten çıkartılan diğer üyelerinin ise Mahmut Aslan olduğunu dile getiren Keşan, bu işçinin görevdeki 3 yılını henüz doldurmadığını ifade etti.

Gazetecilerin sorusunu üzerine, yargılama süreci devam ettiği için suç duyurusunda bulunulan komutanın ismini ve şikayetin konusu hakkında açıklama yapmak istemeyen Keşan, sendika olarak yasal zeminde üyelerinin hakkını sonuna kadar arayacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA