Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mezuniyet Töreni

BİLECİK - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, "İnsanları dillerine, dinlerine, ırklarına, inançlarına ve hayat tarzlarına göre ayırmaksızın, sadece insan ve var oldukları için değerli bilip, onlar adına neler yapabileceğinizi düşünmekten bir an bile boş durmayın" dedi.

Prof. Dr. Özcan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Edebali Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, emanet edilen gençleri, bilgilerle ve mesleki donanımlarla yetiştirdiklerini, daha sonra donanımlı ve bilgili olarak emanetlerini geriye tevdi ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Özcan, öğrencilerin üniversiteden aldıklarıyla, millete ve insanlığa hizmet edeceğine inandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu gördüğünüz tablo, gençlere ve ülkenin insanlarına sağlanan imkanlarla 4 yılda nelerin ortaya konulabileceğinin bir göstergesidir. 4 yılda şehrin kaderine müdahale ettiler, şehrin, bölgenin kaderini değiştirdiler. İnanıyorum ki, bu bağlılık ve güven, iyi niyet devam ederse 40 yılda ülkenin ve dünyanın kaderine müdahil olacaklardır. Sizler, bizim bu ülkeye emanetlerimizsiniz. Ve bundan sonra hem bu ülkeye hem de insanlığa yapacağınız katkılarla bizi, bölgemizin, tarihimizin ve kültürümüzün ismini ebediyete kadar yaşatacaksınız. Hayatınızda hep insanlık sevgisi sizin rehberiniz olsun. İnsanları dillerine, dinlerine, ırklarına, inançlarına, hayat tarzlarına göre ayırmaksızın, sadece insan ve var oldukları için değerli bilip, onlar adına neler yapabileceğinizi düşünmekten bir an bile boş durmayın. Vatan, memleket ve millet sevgisi sizin yüreğinizin ışığı, gönlünüzün kutup yıldızı olsun."

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek de mezun olan gençlerin memlekete katma değer üreten, memleketin geleceğini temin edecek olan insanlar grubuna girdiğini vurguladı.

Ülkenin son zamanlarda ciddi gelişmeler kat ettiğini belirten Prof. Dr. Şimşek, "Türkiye ekonomik, bilimsel makaleler, çalışmalar ve büyüklük açısından 17. sırada ama bu yetmez. Çünkü, 2023 vizyonunda belirlenmiştir ki, 80 milyon nüfus, 25 bin dolar kişi başına gelir. Bu rakam 2 trilyon dolar eder. 2 trilyon dolarlık zenginliği, yönetecek olan sizlersiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi lisans birincisi Zehra Hayta'ya Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ikincisi Canan Bingül'e MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden üçüncü olan Yeşim Kara'ya ise 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ödüllerini verdi.

Önlisans birincisi ve Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı öğrencisi Hüseyin Yıldız ödülünü YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şimşek'ten, Meslek Yüksekokulu Metalurji Programı öğrencisi Hamza Suna ve Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı ikincisi olan Merve Şengün ödülünü Prof. Dr. Özcan'dan ve Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi üçüncü olan Sinem Curnal da ödülünü YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tufan Buzpınar'dan aldı.

Tören sırasında yağış başlaması nedeniyle bazı etkinlikler iptal edilirken, öğrenciler yağmur altında keplerini havaya fırlattı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi lisans birincisi Zehra Hayta, üniversite kütüğüne isminin bulunduğu plaketi çaktı.

Törene, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, öğretim üyeleri, daire müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA