Tmo Trabzon Şube Müdüründen Vali Mayda’ya Ziyaret

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Tmo Trabzon Şube Müdüründen Vali Mayda’ya Ziyaret
Beraberinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın ile birlikte Vali Mayda’yı ziyaret eden Özer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de olan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” kapsamında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette kampanyanın toplumun tüm kesimlerine ulaşabilecek boyutta sürdürülebilmesi için alınan tedbir ve yürütülen faaliyetlerin uygulama süreçleri ile sonuçlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla ilgili kuruluşlar arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlamak üzere görüş alışverişinde bulunuldu.

Konu ile açıklamada bulunan Vali Mayda, “Maalesef Dünyada da ülkemizde de ekmek israfı aşırı boyutlara ulaştı. Yapılan araştırmalar ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğini göstermektedir. Bu durumu ülke olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu amaçla Başbakanlığımız tarafından başlatılan bu kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesini amaçlamaktayız. Ekmek israfının önlenmesi veya en aza indirilmesi noktasında ilimizde de çalışmalara başlanmış ve sürdürülebilirliğini devam ettirmesi için yakından takip edilmektedir.” dedi.

Kaynak: İHA