Kastamonu’da Sel Hayatı Felç Etti

Kastamonu’da akşam saatlerinde aniden bastıran ve aralıklarla devam eden yağmur hayatı felç etti.

Kastamonu’da Sel Hayatı Felç Etti
Sel nedeniyle evleri ve işyerlerini su basarken, bir okul ise sular altında kaldı.
Akşam saatlerinde aniden bastıran ve yaklaşık 45 dakikada kenti göle çeviren selin faturası da ağır oldu. İki gündür aralıklarla, bazen şiddetini artırarak devam eden yağmur ve dolu yağışı, kentte başta ulaşım olmak üzere hayat felç etti. Yüksek kesimlerden yağmur suyu ile birlikte gelen çamur, Kastamonu sokaklarını sarıya boyadı. Şiddetli yağmurun sele dönüşmesiyle birlikte kentte alt ve üst yapı büyük oranda zarar görürken, birçok işyeri ile evlerin bodrum ve zemin katlarını su bastı. Ayrıca Kastamonu Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile okul bahçesi sular altında kalırken, okulun yanında bulunan istinat duvarı ise daha fazla sel sularına dayanamayarak çöktü.

Aşırı yağışlar nedeniyle Kastamonu Belediyesi KASKİ ve temizlik işleri birimlerinden oluşan çok sayıda ekip, selden zarar gören bölgelerde çalışmalarını bazen şiddetini artıran yağmura rağmen devam ettirmeye çalışıyor. Etkili olan yağmurun sele dönüşmesi sonucu kanalizasyon, içme ve yağmur suyu tahliye sistemleri gibi altyapının büyük oranda zarar gördüğü Kastamonu’da, ana cadde ve ara sokaklardaki yollarda da zarar meydana geldi.

Kentin merkezi mahallelerinde selin etkisiyle birlikte birçok duvar göçüğü meydana geldi, yollarda ise su birikintisi oluştuğu için trafik durdu ve araç geçişlerine izin verilmedi.

En çok selden etkilenen Sunta Kavşağında bir otobüsün geçişi esnasında yol çöktü ve otobüs yolda mahsur kaldı. Uzun uğraşlar sonunda kepçe yardımıyla çıkartılabilen otobüsün dışında yağmurdan dolayı bazı araçlar da hasar yaptı. Ayrıca evleri ve işlerleri sular altında kalan bazı vatandaşlar, sel sularının önünü kesebilmek için taş döşedi. Evleri sular altında kalan vatandaşlar, her yağmur sonrasında aynı tablonun yaşandığını ileri sürerek, belediyenin yeteri kadar kendilerine ilgi göstermediğini söyledi.

Sağanak yağışın yerini güneşli havaya bırakması üzerine şehrin üzerinde gökkuşağı oluştu. Şehrin üzerinde rengarenk oluşan gökkuşağı, vatandaşların ise büyük ilgisini çekti.
Kaynak: İHA