Karaağaç Mahallesindeki Şehir Çöğlüğü Piknik Alanı Olacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Karaağaç Mahallesi’ndeki eski şehir çöplüğünün mesire alanına dönüştürülmesi için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Karaağaç Mahallesindeki Şehir Çöğlüğü Piknik Alanı Olacak
Çöplük belgesinde ciddi bir ağaçlandırma çalışması yapıldığını da anlatan Erdoğan, “şuana kadar alanda 7 bin ağaç diktik” dedi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gazetecileri Karaağaç Mahallesi’ndeki eski şehir çöplüğünde devam eden çalışmaları yerinde gösterdi. Başkan Erdoğan’ın gazetecilerle birlikte yaptığı incelemeye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mümin Harmandalı ve Uşak Belediyesi Çevre Mühendisi Reyhan Aydın eşlik etti. Başkan Erdoğan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. 60 yıllık çöp döküm alanında birkaç yıl sonra güzel bir piknik alanı oluşturacaklarını anlatan Ali Erdoğan, alandaki ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu da ifade etti.

Çevreye duyarlı modern çöp deponi alanı ile şehrin en büyük çevresel sorununa çözüm getirdiklerini anlatan Erdoğan, “Şu an eski çöp döküm alanında titiz bir çalışma yapıyoruz. Son 10 yıllık dönemde çöp dökülen bölgelerin rehabilitesi için kil döküp bacalar kurmaya devam ediyoruz. Bu sayede metan gazının tahliyesini ve yağmur suları ile çöp sularının yer altına karışmasını önlüyoruz. Bölgede konu ile ilgili çalışmalarımız bitmek üzere” dedi.

Bölgede yoğun bir şekilde ağaç dikimi gerçekleştirerek kötü imajı yok etmeyi amaçladıklarını da anlatan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan,"Biz yıllarca Uşak’a kötü hatıralar bırakan ve kötü koku yayan alanın hafızalardaki yerini değiştirmek istiyoruz. Bu nedenle ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına önem veriyoruz. Belediyeler birliği tarafından katı atık düzenli depolama alanı hizmete açıldığı için artık eski alana çöp dökülmüyor. Eski alana 60 yıldan bu yana çöp dökülmekteydi. Öncelikle çöp kütlelerinin üzerini 50 santimetrelik kil tabakası ile kapladık. Bu işlemi yapmamızın nedeni ise yağmur suları ve yüzeysel suların çöp kütlelerinin içine girerek yer altı sularını kirletmesini engellemesidir. Büyük bir alanda kil serim çalışmaları sona erdi. Hala bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir ve kısa sürede bitireceğiz. Alanda çöpten kaynaklanan metan gazının patlamasını engellemek için de gaz tahliye bacaları yaptık. 15 metre ile 36 metre arasında derinlikleri değişen ve sondajlama yöntemi ile 20 adet baca yapıldı. Bu bacalar sayesinde eski çöpün içinde yer alan metan gazının tahliyesini gerçekleştiriyoruz. Böylece patlama riski de tamamen ortadan kalkıyor” dedi.

MESİRE ALANI OLACAK
Uşak halkına bu bölgede büyük bir piknik ve mesire alanı daha kazandıracaklarını da ifade eden Başkan Erdoğan, “Şuan son 10 yıllık kullandığımız alanda ağaçlandırma çalışmasını bitirdik. 10 yıldan önce çöp dökümü yapılan alanlarda ise hummalı bir çalışma içindeyiz. Yaklaşık 7 bin adet yapraklı ve ibreli ağaç dikimi yaptık. Çöp sahasına ilk giriş noktasında olan bölgede de düzenleme çalışmaları devam ediyor. O bölgenin piknik alanı olarak hizmete girmesi için proje başladı.

Şu anda bitkisel toprak serimi gerçekleşmektedir. Daha sonra pergoleleri yerleştirilip çimlendirilerek halkın piknik yapmasına hizmet edecek. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Eylül ve Ekim aylarında çalışmalarımız bitmiş olacak. Buradaki tüm çalışmalar bittiğinde Uşak çeşitli ağaçların ve yeşil alanlar ile oyun gruplarının yer aldığı büyük bir mesire alanı kazanmış olacak ” dedi.

Kaynak: İHA