Bdp, Milas'ta Barış ve Demokrasi Şenliği Düzenledi

Barış ve Demokrasi Partisi Milas İlçe Örgütü tarafından Milas Atatürk Kültür Merkezi Açık Hava Tiyatrosu’nda 'Barış ve Demokrasi' şenliği yapıldı.

Bdp, Milas'ta Barış ve Demokrasi Şenliği Düzenledi
Şenliğe, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP MYK üyesi Faruk Sağlam, BDP Muğla İl Başkanı Ahmet Beler, BDP Milas İlçe Başkanı Emin Altaş ve birçok partili katıldı.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, “Geri çekilme sorunsuz devam ediyor. Biliyorsunuz Abdullah Öcalan bunu üç aşamada ifade etmişti. Birincisi geri çekilme, ikincisi yasal düzenlemelerin yapılması, üçüncüsü ise normalasyondur. Evet birinci aşama başladı ve sorunsuz sürüyor. Bu sözü Kürtler vermişti. Ve Kürtler sözlerini yerine getirdiler. Peki diğerleri hangi sözü vermişti. Evet biz yasal düzenlemeleri yapacağız, demişlerdi. Peki yapıldı mı? Yapılmadı. Yapmak istiyorlar mı, şuan da yapmak istediklerini söyleyemem. Ama 3-4 gün önce Eşbaşkanımız Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Öcalan ile görüştükten sonra, Öcalan gerçekten öfkelendi. Eğer ki bu adımlar atılmayacaksa biz bu sürece neden evet diyelim. Biz bu süreci durdurur bitiririz. Ama halkımız ne yapıp etmeli bu süreci devam ettirmelidir. Söz verenler sözünde durmalı. Yasal, demokratik adımlar atılmalı. Biz kan akmasını istemiyoruz” dedi.

Çözüm sürecinde CHP ve MHP ile diğer partilerin tutumlarının önemli olduğunu dile getiren Aksoy, “Şimdi bütün dünya Abdullah Öcalan ile görüşün, sorunu çözün diyor. CHP’de Kılıçdaroğlu diye biri var. O diyor ki. Niye siz Abdullah Öcalan ile görüşüyorsunuz. Gelin burada görüşelim. Şimdi ben bu adama ne diyeyim. Zaten sen sorunu çözecektin. 89 yıldır senin partin katliamları yaptı. İnsanları birbirine düşürdü. Mevcut yasaların hemen hemen tamamı sizin döneminizde yapıldı. Siz niye çözemediniz. Çözseydiniz ya. CHP’li herkese sesleniyorum. Gelin bu süreçte rol alın. Sorunun çözümü için biz de adım attık. Sorunun çözümü için Kılıçdaroğlu sen de izin al. Abdullah Öcalan ile görüş. Bakalım çözüm nasıl geliyor. Bu iki parti de ülkemizin gerçeğidir. MHP de bu ülkenin gerçeğidir. Ben MHP’nin de rol alacağını düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum. Bir zamanlar buralarda Afyon ekiliyordu. MHP’nin oylarıyla durduruldu. O zaman rol aldı. Şimdi de rol alabilir. Yine Abdullah Öcalan Türkiye’ye geldiği zaman idamın kaldırılması için MHP yine rol almıştı. Gerek İsrail ile ilişkilerde, gerek Kıbrıs sorunun da rol aldı. Öyleyse Türkiye’nin en büyük sorununda da görev alabilir” dedi.

Aksoy’un yaptığı konuşmanın ardından geceye davet edilen sanatçılar sahne alarak Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdiler. Geceye katılanlar söylenen şarkılara halaylarla eşlik ettiler.
Kaynak: İHA