Bakan Yıldız’dan İlçelere Elektrik Müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dağıtım şirketlerinden lisans sınırları içerisinde hizmet götürülemeyen ilçeler için Bakanlar Kurulu kararı çıkarıldığını belirterek, “29 Ekim’e kadar 335 lira yatırmaları halinde 10 bin nüfus üzerindeki herhangi bir ilçenin iletim hattını götürmüş olacağız” dedi.

Bakan Yıldız’dan İlçelere Elektrik Müjdesi
Başkent Doğalgaz Dağıtım’ın Hisse Devir Sözleşmesi Rixos Otel’de yapılan törenle gerçekleştirildi.

Programa, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan V. Ahmet Aksu ve Torunlar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doğalgazda özelleştirmesi yapılmayan tek ilin İstanbul olduğunu belirterek, İstanbul’un doğalgazının da özelleşme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

1 milyar 162 milyon dolarlık özelleştirme rakamına sahip olunduğunu dile getiren Yıldız, bu rakamın 1 milyar 162 milyon lirasını BOTAŞ’ın alacağını ve geriye dönük vergi borçlarını kapatacağını kaydetti.

Özelleştirmeden elde edilen gelirin sadece geçmişe dönük borçlara değil ileriye dönük yatırımlara da kullanılacağına dikkati çeken Taner Yıldız, “5 milyar liralık rakamın sadece ilk 6 ayda tamamlanıyor olması BOTAŞ açısından da ciddi bir performanstır. Geriye kalan kısımdan 352 milyon dolarlık kısmı Hazine’ye ve yaklaşık 130 milyon dolarlık kısım Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kalacak" diye konuştu.

YILDIZ: “ENERJİ SEKTÖRÜYLE ALAKALI HİZMETLERDEN KIRIP DÖKEN EYLEMCİLERİMİZ DE YARARLANACAK”
Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen Bakan Yıldız, hava kirliliğinden dolayı okulların tatil olduğu dönemleri hatırlatarak, “Bugün şehirlerde hava kirliliği açısından ciddi bir yol kat edildi. Ve bunun daha fazla refahı hak eden insanımıza daha fazlasını bizim veriyor olmamız lazım. Bunda kırıp döken eylemcilerimizin de nasibi var. Bu doğalgaz ve enerji sektörüyle alakalı hizmetlerden onlar da yararlanacaklar. Biz bu hizmetlerimizi ayırım yapmaksızın, hak etmediğimiz bir kısım davranışlara rağmen halkımızın tamamına götürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“335 LİRA YATIRMALARI HALİNDE 10 BİN NÜFUS ÜZERİNDEKİ İLÇENİN İLETİM HATTINI GÖTÜRMÜŞ OLACAĞIZ”
Dağıtım şirketlerinden lisans sınırları içerisinde hizmet götürülemeyen ilçelerin olduğunu anımsatan Bakan Yıldız, geçen ay Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Bakanlar Kurulu kararı çıkarıldığını belirterek, “Eğer 10 bin nüfusu aşmış ilçede, elektrik abonelerinin yüzde 60’ı önümüzdeki 29 Ekim’e kadar paralarını yatırıyor olmaları halinde biz de oraya BOTAŞ olarak iletim hattı çekeceğiz. Eğer o ilçede herhangi bir talep oluşmuyorsa bizim o hizmeti oraya götürmemiz kaynak israfı oluyor. Vatandaşların müracaatını yapabiliyor olması lazım. 29 Ekim’e kadar 335 lira yatırmaları halinde 10 bin nüfus üzerindeki herhangi bir ilçenin iletim hattını götürmüş olacağız” açıklamasında bulundu.

ŞİMŞEK: “TÜRKİYE’YE GÜVENMEYENLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAĞIZ, KUSURA BAKMASINLAR”
Maliye Bakanı Şimşek, son günlerde Türkiye hakkında büyük bir dezenformasyon sürecinin başlatıldığına vurgu yaparak, “Son 10 yılda yapılanları birkaç gün içinde silmeye çoktan razı, hem içeride hem dışarıda, yanlış içinde olan epey kesim gördük. Fakat onlar herhalde Türkiye’yi anlamamışlar. Türkiye’nin değişim ve dönüşümü derin. Türkiye’de son 10 yılda yapılanlar sadece Taksim’de ya da başka yerde yapılacak birkaç gösteri ile tabi ki yok edilemez. Aslında Türkiye için küresel krizden nasıl başarıyla çıktıysa, son yaşanan olaylar da çok daha güçlü bir çıkışın zemini olacaktır. İçeride ve dışarıda Türkiye’ye güvenmeyenleri hayal kırıklığına uğratacağız, bunu yaptığımız için de kusura bakmasınlar” ifadesini kullandı.

Mayıs ayında köklü değişimlerin yaşandığına işaret eden Mehmet Şimşek, bu ayda terör sorunun çözümüne ilişkin önemli adımların atıldığını, faizin Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyeye düştüğünü ve IMF’ye olan borcun kapatıldığını kaydetti.

Türkiye’nin temelleri sağlam bir ülke olduğunu dile getiren Şimşek, “Türkiye’nin geleceği parlak. Türkiye kim ne derse desin Avrupa’da ilk 3’e girecek. Bunu kabullenmeleri lazım. Devir değişti, ağırlık merkezi kaydı. Hiçbir şey gerçekleri örtemez. Bu dezenformasyon kampanyasına yerel ve uluslararası yatırımcılar inanmış olsaydı farklı bir hafta geçirmiş olacaktık. Herkes gerçekleri görüyor. Bu yaygaralara ne kadar hızlı bir şekilde son verip, kendi kredibilitelerini kurtarırlarsa kendileri açısından son derece iyi olur” dedi.

Kaynak: İHA