FÜ Sosyal Sorumluluk Projelerini Sürdürüyor

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında 'Kader Mahkumlarının Yanındayız' isimli projeleri ile örnek bir çalışmaya daha imza attı.

FÜ Sosyal Sorumluluk Projelerini Sürdürüyor
Eğitim Fakültesi öğrencileri, Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlarla bir araya geldi. Cezaevi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda sanatçı Serpil Bektaş sahne alırken, Sınıf Öğretmenleri Derneği tiyatro ekibi de oyunlarını sergiledi. Programa, eğitim fakültesi dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak, topluma hizmet uygulamaları fakülte koordinatörü Doç. Dr. Erdal Canpolat, Cezaevi Müdürü Mustafa Meriç ile kurum personelleri, öğrenciler ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.

'Kader Mahkumlarının Yanındayız' projesi ile tutuklu ve hükümlülere eğlenceli bir gün yaşatmak istediklerini belirten Doç. Dr. Erdal Canpolat, hükümlü ve tutukluların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak ve onların hayata umutla, sevgiyle ve güvenle bakmalarını sağlamak amacıyla sosyal ve kültür etkinlikler kapsamında böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Canpolat, desteklerinden dolayı FÜ Rektörlüğü'ne, eğitim fakültesi dekanlığına ve öğrencilere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Program sonunda, Cezaevi Müdürü Mustafa Meriç, Prof. Dr. Rifat Çolak, sanatçı Serpil Bektaş ve sunucu Fatih Çakar’a mahkumların yapmış olduğu bakır işleme tablo hediye etti.
Kaynak: İHA