Atık Pil Toplayan Okul ve Öğrenciler Ödüllendirildi

Nazilli Belediyesi’nin ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlediği atık pil toplama kampanyasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Atık Pil Toplayan Okul ve Öğrenciler Ödüllendirildi
Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Belediye Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamındaki okullar arası pil toplama kampanyası sonucunda en çok pil toplayan okullara ve öğrencilere Belediye Başkanı Haluk Alıcık, tarafından Başkanlık makamında ödülleri verildi.

Pil toplama yarışında en çok pil toplayan beş okul ve üç öğrenci ödüllerini Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın elinden alırken yarışmada derece alan okul müdürleri önemli olan ödül almanın değil çevrenin korunması olduğunu ancak bu ödüllerin çocuklar üzerinde önemli bir motivasyon sağladığını ifade ettiler. 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini ve Haziran ayının ikinci haftası ile başlayan haftayı, Çevre Koruma Haftası olarak kutlandığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, çevre kirlenmesinin en büyük etkeninin insan olduğunu ifade etti.

İnsanın doğaya verdiği zarar kadar hiçbir varlığın vermediğini hatırlatan Haluk Alıcık; “Atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve kullanılmış pillerin doğaya kontrolsüz bırakılması önlenmelidir. ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ da bu bilinçlendirmeyi desteklemektedir. Belediyemizin sürdürdüğü bu kampanya ile İlköğretim çağındaki öğrencilerden başlayarak aileler ve toplumun tüm kesimlerinin atık pillerin zararları ve çevrenin kurtarılması konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük oranda katılım sağlandı. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır. Çevreye zarar verende çevreyi koruyan ve geliştirende insandır.

O halde yaşam kalitemizi bozmadan alacağımız basit önlemlerle, çevremizi koruyabilir, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Çevre kirlenmesinin büyük boyutlara ulaşması, doğal kaynaklarımızın hızla tükenmesi bizleri alışverişten başlayarak tüketimin her aşamasında ve tüketim sonrası oluşan atıkların kaldırılması ve yeniden kullanılmasında bilinçli hareket etmeye zorlamaktadır. İçerdiği kimyasallar nedeniyle insan sağlığını ve ekolojik dengeyi tehdit eden atık pillerin zararlarından korunmak için bu maddelerin diğer atık türlerinden ayrı toplanarak bertaraf edilmesi gerekiyor. Atık piller doğaya kontrolsüz bırakıldığı takdirde insan ve çevre sağlığı üzerinde kalıcı hasara yol açabiliyor. Yeraltı sularına teması durumunda daha büyük çevresel zararlara sebep oluyor. Herkes sağlıklı, dengeli doğal bir çevrede yaşamak hakkına sahiptir. Biz doğayı korudukça doğada bizi korur. Böylelikle bizler gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir dünya bırakmış oluruz. Kampanyaya katılan, destek veren dereceye giren tüm okullarımıza ve çocuklarımıza teşekkür eder hepinize güzel ve temiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” diye konuştu.

PİL TOPLAYANA ÖDÜL YAĞDI
Nazilli Belediyesi tarafından yapılan yarışmada birinci olan Fatih İlkokuluna projeksiyon makinası ve okulda en çok pil toplayan Utku Mandalcı’ya tablet bilgisayar hediye edilirken ilçede ikinci olan Hasköy İlkokuluna masaüstü bilgisayar ve okulda en çok pil toplayan Eda Alkan’a tablet bilgisayar, ilçede üçüncü olan Turan İlkokulu’na ise Renkli Yazıcı ve okulda en çok pil toplayan öğrenci Mustafa Erdem’e de tablet bilgisayar hediye edildi. Öte yandan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Türkiye genelinde yapılan çalışmalarda da Aydın dereceleri belirlendi. Aydın’da ilk 5 derecenin 4’ünü Nazilli’deki okullar alırken il genelinde en çok pili Çine’den bir okulun topladığı öğrenilirken il ikincisi olan Nazilli Hasköy İlkokulu’na Laboratuvar seti, il üçüncüsü Turan İlkokuluna satranç seti, il dördüncüsü Latife Hanım Anaokuluna satranç seti ve Yaylapınar İhsan İzgi Orta okuluna da satranç seti TAP tarafından hediye edildi.
Kaynak: İHA