Afyonkarahisar’da Çocuk Oyunları Festivali

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde gerçekleştirilen ‘1. İscehisar Çocuk Oyunları Festivali’nde renkli görüntüler ortaya çıkarken, şenliğe katılan çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Afyonkarahisar’da Çocuk Oyunları Festivali
İscehisar ilçe Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, İlçe Stadyumu'nda düzenlenen törenle başladı.

Törenin açılış konuşmasını İscehisar Kaymakamı Murat Kütük yaptı. Geçmiş zamanlarda oynanan çocuk oyunlarının gelişen bilişim teknoloji ile birlikte yok olmaya yüz tuttuğu kaydeden Kaymakam Kütük, “Bilgisayar ve internet dünyayı küçük bir köy haline getirirken çocuklarımızı ve gençlerimizi para kazanma hırsları uğruna kullanarak bağımlı hale getirmektedir” dedi

Bilişim teknolojilerinin çocukları sokakta arkadaşları ile oynamak yerine evine mahkum eden bir hal almaya başladığını kaydeden Kaymakam Kütük şunları söyledi:
“Yeni yetişen nesillerimizden insani duyguları almakta, hissiz bir toplum oluşturmaktadır. Savaş ve macera oyunlarıyla çocuklarımızda acıma hissi yok edilmekte ve sanal ortamlarda her türlü vahşet öğretilmektedir.”
Açılış konuşmasının ardından Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, İşadamı Şuayyip Demirel ve İscehisar İlçe Emniyet Amiri Mustafa Yiğit tarafından aşık oyunu oynandı. Daha sonra oyunlara geçildi. Koşu yarışı, yağlı güreş gibi çeşitli geleneksel oyunlar oynayarak, çocukluklarını doyasıya yaşadılar.
Kaynak: İHA