Muğla'da 40 Bin Maden Ocağı Açılacak İddiası

Muğla - CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Dursun Kaplan, Muğla'nın yüzde 72'sinde maden arama yüzde 85'inde ise jeotermal su arama ruhsatı verildiğini ileri sürerek gelecekte 40 bin maden ocağının açılacağını iddia etti.

CHP Marmaris İlçe Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Dursun Kaplan, Muğla'nın önemli turizm merkezleri bulunduğunu ve her türlü sebze ile meyvenin yetiştiğini söyledi.

Önemli körfezleri, koyları, plajlara sahip Muğla'nın mavi yolculuğun ve turizmin can damarı olduğunu belirterten Kaplan, "Bu cennet parçasının nasıl talan edilmek istendiğini ispatlamak için 6 aylık bir çalışma yaparak verilen maden arama ruhsatlarını araştırdım. Hükümet ilimizin yüzde 72'sinde maden, yüzde 85'inde ise jeotermal su arama ruhsatları vermiş. Muğla halkının bugüne kadar gözü gibi koruduğu ormanlarının tamamında maden arama ruhsatı, evlerinin arazilerinde de jeotermal su arama ruhsatı var" iddilarında bulundu.

Muğla'da 480 maden ve taş ocağının çalışmaya başladığını ifade eden Kaplan, bu ocakların denizleri, ormanları, turizm ve tarım alanlarını tehdit ettiğini öne sürdü.

Maden Kanunu'nda yapılan değişiklikle taş ocaklarının Çevresel Etki Değerlendirme sürecinden muaf tutulduğunu ileri süren Kaplan, "Bu arama izinleriyle Muğla ve ilçelerinde çok ciddi doğa katliamları başladı.

Yetkililer önlem almaz ve halkımız duyarlı olmazsa gelecek 10 yılda yüzölçümünün yüzde 72'sinde maden arama ruhsatı bulunan Muğla'da 40 bin maden ocağı açılacak" diye konuştu.

Kaynak: AA