Deniz Sezonunun Başlaması En Çok Milli Park’taki Domuzları Sevindirdi

Aydın’da hava sıcaklığının artması ve deniz sezonunun başlaması ile birlikte yerli ve yabancı tatilciler Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’na akın etti.

Deniz Sezonunun Başlaması En Çok Milli Park’taki Domuzları Sevindirdi
Deniz sezonunun başlaması ise turizmciler kadar Milli Park’ta yaşayan yaban domuzlarını da sevindirdi. Geçtiğimiz yıllardan tatilcilerin elinden beslenmeye alışık olan yaban domuzları, denize ve Milli Park’a pikniğe gelen vatandaşların yanına kadar sokularak vatandaşların verdiği yiyeceklerle karınlarını doyurdular.
Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Beldesi’nde bulunan Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı, doğa ve yaban hayatı sevenler için Türkiye'nin en güzel mekanları arasında gösteriliyor. Dilek Yarımadası Milli Parkı'nı diğer parklardan ayıran en önemli özelliklerin başında ise piknikçilerin, ziyaretçilerin ve turistlerin yakınına kadar gelen yaban domuzları geliyor.

Sahip olduğu fauna ve florasıyla milli parkın Türkiye’nin en önemli doğal miraslarından biri olan Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda domuzlarla tatilciler iç içe yaşıyor. Domuzların bu yakınlığı birçok kişinin ilgisine neden olurken, 28 çeşit memeli, 42 çeşit sürüngenin yaşadığı Milli Park’ta vatandaşlar domuzları elleri ile besliyor.

Yabani olmasına rağmen domuzların kendilerinden kaçmadığını şaşırdığını belirten tatilcilerden Ali Bentur “Yabani olmasına rağmen domuzların kaçmaması beni çok şaşırttı. İlk etapta zarar vereceklerinden endişe ettim. Ancak yiyecek verince çok mutlu oluyorlar. Sabahtan akşama kadar domuzlar çevremizden ayrılmadı” diye konuştu.

Domuzların sahile tatilciler geldiğinde daha yoğun uğradığını belirten Milli Park görevlileri ise, yaz ve deniz sezonunun başlamasının Milli Park’ta en çok domuzları sevindirdiğini belirttiler.
Kaynak: İHA