Miniklerden Engelliler Yararına Mavi Kapak

Düzce Zübeyde Hanım Anaokulu öğrenci velileri tarafından engelliler yararına 45 bin mavi kapak toplandı.

Miniklerden Engelliler Yararına Mavi Kapak
Mavi kapak karşılığında alınan tekerlekli sandalye yürüme engelli kadına teslim edildi.
Öğrenciler, velilerinin yardımıyla tabiata zararlı ve çevreyi kirleten binlerce mavi kapağı topladı. 45 bine ulaşan mavi kapaklar karşılığında Hendek Belediyesi Sosyal Hizmetler Amirliğinin desteği ile tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi yürüme engelli Ayten Uygun’a törenle teslim edildi. Okul bahçesinde düzenlenen törene İl Milli?Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar, Anaokulu Müdürü İmran Aras, öğretmenler ve minik öğrencilerin velileri katıldı.

Murat Yazıcı, törende yaptığı konuşmasında okul velilerine desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Yazıcı, sosyal sorumluların artarak devam etmesini diledi. İmran Aras’da küçük çocuklara atıkların büyük bir değer olabileceğini ve yüksek amaçlar için faydaya çevrilebileceği bilincini kazandırmak ayrıca engellilere destek olabilmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Hendek Belediyesi Sosyal Hizmetler Amiri Abdullah Pehlivan’ın katkıları ile sağlanan tekerlekli sandalye yürüme engelli Ayten Uygun’a teslim edildi. Törenin ardından miniklerin hazırladığı ebru sergisi gezildi.
Kaynak: İHA