Korfmann Ailesinden Çomü Korfmann Kütüphanesi'ne Ziyaret

Çanakkale - Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann'nın eşi, çocuğu ve torunları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Korfmann Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

Korfmann'nın eşi Katja Korfmann, kızı ve torunları, 2007 yılında açılan ve Türkiye'nin en önemli arkeoloji kütüphanesine dönüşen ÇOMÜ Korfmann Kütüphanesi'ni ziyaretinde, duygulu anlar yaşadı.

Gözyaşlarına hakim olamayan Korfmann'nın eşi ve kızı, aynı zamanda büyük bir mutluk yaşadıklarını dile getirdi.

ÇOMÜ'nün gözle görülür bir şekilde büyüdüğünü ve geliştiğini görmekten çok mutlu olduklarını belirten aile, özellikle Korfmann Kütüphanesi'nin, üniversite öğrencileri ve Çanakkale halkı tarafından yoğun bir şekilde kullanılmasının tüm aileyi mutlu ettiğini kaydetti.

Kütüphaneye kitaplarını bağışlayarak ne kadar doğru bir iş yaptıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten aile, zenginleşerek yaşayan bir kütüphaneye bağışların süreceği bildirdi.

Prof. Dr. Korfmann, 2005 yılına kadar ÇOMÜ'de rektör danışmanlığı yapmış, kendisine üniversite fahri doktora payesi verilmişti. 1988 yılında başlattığı yeni dönem Troia kazılarıyla pek çok önemli buluşa, yayına, sergi ve diğer projelere imza atan Korfmann, 2005'te vefat etmeden önce yaklaşık 7 bin ciltlik kütüphanesini, ÇOMÜ'ye bağışlamıştı.

Kaynak: AA