Cezaevinden Çıkarken Gözaltına Alındılar

Adana - Hırsızlık suçundan tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye olan iki kişi, bir iş yerinden içinde altın bulunan çelik kasa ile bir dizüstü bilgisayarı çaldıkları iddiasıyla cezaevi kapısında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir iş yerinden yaklaşık bir ay önce içinde altın bulunan çelik kasanın ve bir dizüstü bilgisayarın çalınmasıyla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Ekipler, görüntülerden şahısların başka bir hırsızlık suçundan cezaevinde bulunan H.A.,C.A ve V.A olduğunu belirledi. V.A. ve C.A'nın Adana Kürkçüler Cezaevi'nden tahliye olacağı bilgisini alan ekipler, cezaevi çıkışında zanlıları gözaltına aldı.

İş yerindeki hırsızlıkla ilgili güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, biri maskeli üç kişi önce iş yerinin odalarını gezip çekmeceleri kontrol ediyor. Bu sırada bir kişi de parmak izi bırakmamak için cebinden çıkardığı eldiveni takıyor. Daha sonra çelik kasanın bulunduğu yere yönelen zanlılardan ikisi, açamadıkları çelik kasayı sürükleyerek götürüyor.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA