Thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban Açıklaması

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THK Üniversitesi'ni diğer üniversitelerden ayıran faktörün havacılık ve uzay bilimleri olduğunu bildirerek, "Bu bağlamda bizim baharı mutlaka uçurmamız gerekiyordu. Bu nedenle de ismine 1. Uçan Bahar Şenliği dedik" ifadesini kullandı.

THK Üniversitesi'nce bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uçan Bahar Şenlikleri, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban'ın startıyla başladı.

Ban, burada yaptığı konuşmada, 3 Mart 2011'de kurulan THK Üniversitesi'nin 2. yaşını tamamlandığını ifade ederek, "İkinci yaşımızı müteakip bahar şenliği düzenledik. Bu bağlamda buradayız" dedi.

Havacılık ve uzay bilimleriyle ilgili THK Üniversitesi'nde akla gelecek her bölümün bulunduğunu anlatan Ban, "Uçak mühendisinden uzay mühendisine, pilotaj bölümünden kabin memuruna, uçak bakım onarım elemanından hava trafik kontrolörüne kadar herkes bizim üniversitemizde yetiştiriliyor" diye konuştu.

-"Baharı mutlaka uçurmamız gerekiyor"-

Her üniversitenin bahar şenliği düzenlediğini anımsatan Ban, "Bizi diğer üniversitelerden ayıran faktör bizim havacılık ve uzay bilimleri olmamız. Bu bağlamda da bizim baharı mutlaka uçurmamız gerekiyordu. Bu nedenle de ismine 1. Uçan Bahar Şenliği dedik. Gençlerimizin yaptığı faaliyetlerle tamamen farklı ve sıra dışı bahar şenliği gerçekleştireceğiz" dedi.

İki gün sürecek şenlikte bu akşam Volkan Konak'ın, yarın da Hadise'nin konser vereceğini bildiren Ban, havacılık ve uzayla ilgili yapılacak faaliyetler arasında akrobasi timlerinin gösterilerinin olacağını söyledi.

Model uçak yapan öğrencilerin eserlerinin sergileneceğini belirten Ban, ziyaretçilerin, çok sayıda uçak modelini görebileceklerini ve pilot koltuğuna oturma imkanına sahip olacaklarını kaydetti.

-"7'den 77'ye herkesi kucaklayacağız"-

Ban, "7'den 77'ye herkese yönelik eğlencenin olacağı şenlikte, Volkan Konak ayrı bir yaşa, Hadise ayrı bir yaşa hitap ediyor. Şenlik dolayısıyla 45 farklı ülkeden gelen çocuklarımızın kendi ülkeleriyle ilgili tanıtımları olacak. Bu çocuklar, farklı kültürlere hitap edecek. Bu bağlamda 7'den 77'ye herkesi kucaklayacağız. Hele hele günümüzde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu bu dönemde bunu, dünya ülkeleriyle birlikte yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-"İlk mezunlarımızı Haziran ayında vereceğiz"-

THK Üniversitesi'nin Haziran ayı itibariyle ilk mezunlarını vereceğini kaydeden Ban, "Bir üniversite hocası ve rektörü için bu çok duygusal bir an. Kısmet olursa 1 Haziran itibariyle uçak teknisyeni ve kabin memuru olan çocuklarımızın mezuniyetlerini kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

-197 ülkeden 160 yabancı öğrenci gelecek-

45 ülkeden 82 öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü dile getiren Ban, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde 97 farklı ülkeden 160 yabancı öğrencinin THK Üniversitesi'nde eğitim göreceğini bildirdi.

Ban, "Bu da Türkiye'nin havacılık ve uzay merkezi olduğunu gösteriyor. Ayrıca Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimlerinde çok ileriye gideceğinin önemli bir göstergesi. Biz, bu konuda çok iddialıyız. Bu alanda merkez olacağız" diye konuştu.

-Rektör Ban, Afrikalı öğrencilerle dans etti-

Daha sonra şenlik dolayısıyla kurulan stantları gezen THK Üniversitesi Rektörü Ban, öğrencilerle sohbet etti. Afganistan ve Tacikistan'ın yöresel kıyafetlerini giyen Ban, Afrikalı öğrencilerle ülkenin yöresel dansını yaptı.

Filistinli öğrencilerin hediye ettiği şalı takan Ban, öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Mikrofonları eline alarak anons çeken Ban, uçuş simülatörünü kullanan gazetecileri izledi.

Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları Derneği Vakfı yetkilileri, Rektör Ünsal Ban'a, isminin yazılı olduğu tabak hediye etti.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal-Rena Nuri

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA