Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Uğur Kaya ve birim müdürleri, 13-19 Mayıs arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bir basın toplantısı düzenlediler.

Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri
Toplantıda kayıtdışı istihdamla mücadelenin çok önemli olduğunu ve bunu önlemede herkesin yardımına ihtiyaçları olduğunu ifade eden İl Müdürü Uğur Kaya, bu konuda en büyük görevin çalışana düştüğünü söyledi.

Bir kişinin işe başladığında muhakkak sosyal güvencesini istemesi gerektiğini belirten Kaya, sosyal güvenlik konusunda toplumdeki bilincin gittikçe yaygınlaştığını ifade ederek, kurum olarak bu bilincin daha fazla artması için okul ve askeri birliklerde eğitim çalışmaları düzenlediklerini söyledi.

Kayıtdışı istihdamla mücadele kapsamında kurulan ‘ALO 174’ hattına ve kuruma yapılan her ihbarı değerlendirdiklerini, bu konunun toplum özellikle de çalışanlar için çok önemli olduğunu belirten Kaya, “Kayıt dışı istihdamla mücadele herkesin görevi. Sosyal güvencenin bir hak olduğunun üzerinde her fırsatta dile getiriyoruz. Kayıtdışı istihdamın hem çalışana, hem de işverene zarar verdiğini unutmamalıyız. Kurumumuzda kayıtdışı konusunda denetimler aralıksız olarak sürüyor. Bu konuda özellikle Cezalar çok caydırıcı bir şekilde uygulanıyor. Aynı yıl içerisinde birkaç defa kayıt dışı tespitimiz olursa onların cezaları da katlanıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA