Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Açıklaması

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının engellilere göre yeniden düzenlenmesi için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Çakacak, "Engelliler Haftası" nedeniyle Valilik binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu haftadaki kutlamalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Engellilerin kısa bir süre önceye kadar evlerinden çıkmaya zorlandığını ifade eden Çakacak, son yıllarda yapılan çalışmalarla rahatça ihtiyaçlarını giderebilir hale geldiklerini söyledi.

"Engelli olmak insanın elinde olan bir şey değil" diyen Çakacak, Türkiye'de yaklaşık 9 milyon engellinin bulunduğunu anımsattı.

Vali Çakacak, "Bazı vatandaşlarımız doğuştan, bazıları da sonradan engelli oluyor. Her insan potansiyel engelli adayıdır. Bunların farkında olmalı ve kendimizi onların yerine koyarak hareket etmeliyiz. Hükümet ve devlet olarak tüm kamu, kurum ve kuruluşlarını engelli vatandaşlarımıza göre düzenliyoruz."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak da Engelliler Haftası'nda yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Çakacak'a bilgi verdi.

Engellilerin topluma entegre olmakta zorluk çektiğini ifade eden Atak, kamuoyunun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Toplantıda, engelli çocuk İbrahim Kurt, Vali Özdemir Çakacak'a çiçek takdim etti.

Muhabir: Aykut Aktaş

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA