Jandarma Güvenli Sürüş İçin Motosiklet Sürücülerine Kask Dağıttı

Türkiye'nin en çok motosiklet kullanılan ilçelerinden biri olan Silifke'de jandarma trafik ekipleri, güvenli bir sürüş için motosiklet sürücülerine kask dağıttı.

Trafik haftası etkinlikleri kapsamında daha önce kamu kurum ve kuruluşlarının imkanları ölçüsünde temin edilen 110 adet kask, Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Hakan Erciyas ve Uzman Jandarma Çavuş Cihat Ünal tarafından sorumluluk sahaları olan Atayurt, Atakent ve Uzuncaburç beldelerinde dağıtıldı.

Atayurt beldesindeki kask dağıtımında ayrıca broşür vererek motosiklet sürücülerini uyaran Erciyas, Silifke'de motosiklet kullanımının yaygın olduğunu, güvenli bir sürüş için kask dağıttıklarını kaydetti.

Kaskın yanında motosiklet sürücülerine koruyucu gözlük, dizlik ve dirseklik takmaları uyarısında bulunan Erciyas, görevlerinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmadığını, önleyici hizmetlere de önem verdiklerini söyledi.

Erciyas, turizm ve tarımın yapıldığı ilçede tescilli motosiklet sayısının diğer araçlar, toplu taşıma araçları, kamyon, kamyonetlerden daha fazla olduğunu, kayıtsız da bir o kadar motosiklet bulunduğunu belirterek "Onun içindir ki motorlar üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları için uyarıyoruz. Tescilsiz, insanları rahatsız eden ve can güvenliklerini tehlikeye atan bir takım motosikletlerle ilgili tespit çalışmalarımız ve cezai uygulamalarımız devam ediyor" dedi.

Muhabir: Hüseyin Haskan

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA