Bayar: “Göktürk-3 Uydusunu Tamamen Milli Bir Proje Olarak Yapıyoruz”

Türkiye’nin ilk radar sistemine sahip olan uydusu Göktürk-3 için 11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda “Göktürk-3 SAR Uydu Sistemi Geliştirme Projesi Sözleşmesi” imzalandı.

Bayar: “Göktürk-3 Uydusunu Tamamen Milli Bir Proje Olarak Yapıyoruz”
Sözleşmeyi imzalayan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Göktürk-3’ün milli bir proje olduğunu belirterek, Göktürk-3’ün her türlü olumsuz hava koşulunda çalışabilir olduğunu söyledi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen IDEF’13 11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından imza törenleri gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk radar sistemli milli uydusu olan Göktürk-3 için “Göktürk- 3 SAR Uydu Sistemi Geliştirme Projesi Sözleşmesi” imzalandı. Sözleşmeyi, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı imzaladı.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Göktürk-3’ün milli bir proje olduğunu belirterek, “TÜBİTAK ve TAI’nin birlikte yaptığı Göktürk-2 uydumuz uzayda. Göktürk-1 uydumuzu bir uluslar arası proje olarak yapıyoruz. O da kısmetse 2015 gibi fırlatılacak. Göktürk-3 uydusunu da tamamen milli bir proje olarak yapıyoruz. Burada da TAI ana yükleniciliğinde ASELSAN ve TÜBİTAK’ın ortaklığıyla yapılan bir proje. Bu da tamamen radar teknolojisine dayanan bir proje. Daha önceki uydularımız optik uydulardı. Bu, radarla görüntü alacak. Optik uydular kötü hava koşullarında görüntü alamazken, radar uydumuz bu görüntüyü alabilecek” dedi.

İmza töreni kapsamında; HİSAR Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projeleri İşbirliği Mutabakatı, ÇAFRAD Faz- 1 Projesi, Aktif pasif Konvoy Koruma Sistem Tedariki, Atak Helikopteri Simülatörü (ATAKSİM) Sözleşmesi ve Temel Eğitim Uçağı Simülatörü (TESİM) Sözleşmesi kapsamında BTES VE UÇSAR Opsiyonları Ek Sözleşmesi, ATIŞ Eğitim Simülatörü (ATESİM) Sözleşmesi, Göktürk-3 SAR Uydu Sistemi Geliştirme Projesi Sözleşmesi, Anka Blok A İHA Sistemi Kabul Töreni projeleriyle ilgili taraflar arasında imzalar atıldı.
Kaynak: İHA