Siirt'te 'dünyadaki Değişimler ve Türkiye Ekonomisi' Konferansı

Siirt Sanayi ve Ticaret Odası eski Bakanı Ali Coşkun, Siirt Üniversitesi'nde 'Dünyadaki Değişimler ve Türkiye Ekonomisi' konulu konferansta gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Siirt'te 'dünyadaki Değişimler ve Türkiye Ekonomisi' Konferansı
Ali Coşkun, sıcak-soğuk savaşların hüküm sürdüğü geçen asrın siyasi ve ideolojik dengelerin yerini teknolojik, ekonomik, kültürel ve bölgesel dengelere bıraktığını söyledi.

Coşkun, "Dünyanın herhangi bir yerinde sebebi ne olursa olsun başlayan kıvılcım tüm ülkeleri etkilediğinden, ülke ekonomilerini tek başına yorumlamamak gerekir. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 50’si günde 2 dolar, bir milyar kişi de 1 dolar gelirle yaşamakta. Başta petrol ve doğalgaz olmak üzere tüm kaynakların dengesiz dağılımı, sorunları çığ gibi büyütmektedir. Bozulan istikrar, insan merkezli yeniden yapılanmanın hedeflendiği ekonomik, sosyal, kültürel, teknolojik ve bölgesel işbirliklerine dönüşme eğilimini engellemektedir. Bürokratik cumhuriyet yerine demokratik cumhuriyet benimsenmelidir. Demokrasiyle taçlanmış cumhuriyet idaresinde, devlet, millet için vardır. O zaman egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hedef insan merkezli güçlü devlet, zengin millet olmalıdır. Demokrasilerin olmazsa olmazı hukukun üstünlüğüdür. Demokrasi ve cumhuriyet bir yaşam biçimidir. Demokrasinin temel göstergeleri ise; adil gelir dağılımı, düşünce ve ifade özgürlüğü, hür teşebbüs, din ve vicdan özgürlüğü, hukukun üstünlüğüdür" dedi

Kaynak: İHA