Keçiören Belediyesi'nden Sağlığa Büyük Destek

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Hizmet verirken kaliteli tesisler yapmaya özen gösteriyoruz.

Keçiören Belediyesi'nden Sağlığa Büyük Destek
Diğer kamu alanlarında yapmış olduğumuz hizmetlerin de en güzel, en sağlıklı şekilde olmasını istiyoruz" dedi.

Keçiören Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Emrah Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı. Eski Ankara evlerinden esinlenilen mimari konsepti ve 21.yüzyıla yakışan sağlık standartlarıyla Emrah Sağlık Merkezi, geçmiş ve geleceği buluşturdu. Sağlık Bakanlığı standartlarına göre inşa edilen iki katlı sağlık merkezinin açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Atilla Uğurkale, Keçiören Mütfüsü Dr. İhsan İlhan ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur katıldı.

Keçiören Belediyesi'nin örnek bir sağlık merkezi yaptırdığını belirten İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uğurkale, "Böyle bir merkezi bize kazandırdığı için Keçiören belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara Milletvekili Erdöl, sağlığın hiçbir karşılığı olmadığını, kaybedildiğinde para ile geri getirilemediğini vurgulayarak, "Son on yılda herkesin bildiği gibi sağlıkta çok büyük bir devrim gerçekleştirdik. Zamanında bizlere akıl verenler yaptığımız hizmetleri görünce şimdi bizden akıl almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"İNSAN ONURUNA YAKIŞAN TESİSLER YAPIYORUZ"
Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, açılış törenindeki konuşmasına, yeni sağlık merkezinin bölge için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak başladı.

Vatandaşların hastalık sırasında da en iyi hizmeti almalarını istediklerini kaydeden Başkan Ak, "Hizmet verirken kaliteli tesisler yapmaya özen gösteriyoruz. Diğer kamu alanlarında yapmış olduğumuz hizmetlerin de en güzel, en sağlıklı şekilde olmasını istiyoruz. Yeni Kaymakamlık binası çok güzel oldu. Keçiören'deki okullarda da bazı eksiklikleri giderdik. Çağımızın gereklerine uygun yeni muhtarlık binaları yaptık. Aile Sağlık Merkezimizin de en güzel şekilde olmasını, gelen insanlarımızın en iyi hizmeti almalarını istedik. İnsanımızın mutluluğu huzuru için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın almış olduğu hizmet insan onuruna yakışsın istiyoruz. Onun için böyle güzel tesisler açıyoruz" diye konuştu.

Hizmet anlayışlarının temelinde 'Halka hizmet, Hakk'a hizmet' ilkesinin olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, "Vatandaşlarımızın en iyi hizmeti almasını sağlayarak Hakk'a da hizmet ediyoruz. Bu açtığımız sağlık merkezimiz ile son derece sağlıksız bir ortamdan çok nezih bir ortama geçiş yaptık" dedi.

Başkan Ak, Basınevleri ve Emrah Mahallesi bölgesinde yeni asfalt ve kaldırımlar yaptıklarını, Yunus Emre Kültür Merkezi'ni yenilediklerini de sözlerine ekledi.

Kaymakam Dirim de, Keçiören'de her gün yeni bir güzelliğin ve hizmetin yaşandığını ifade ederken, 'Sağlık Cenab-ı Allah'ın insana lütfettiği en güzel nimetlerden bir tanesidir. Sağlık olmazsa hayatın düzeyi düşüyor. Keçiören'de çok güzel hizmetler veriliyor. Bu merkez de buna güzel bir örnek. İlk kademe sağlık hizmeti veren tesis bu bölge için çok önemli bir tesis. Kolay erişilebilen bir yerde. Sağlık çalışanları çok güzel nezih bir ortamda hizmet sunacak' mesajını verdi. Törende İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uğurkale, hizmetlerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Ak'a bir plaket sundu. Keçiören Eğitime Destek Halk Oyunları Ekibi'nin yaptığı gösterinin ardından protokol heyeti sağlık merkezi binasını gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Ak, sağlık merkezi çalışanları ile birlikte tesisin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

21.YÜZYIL STANDARTLARINDA SAĞLIK MERKEZİ
Emrah Aile Sağlığı Merkezi, mimari konsepti eski Ankara evlerinden esinlenerek inşa edildi. 21.yüzyıla yakışan standartları taşıyan sağlık merkezi, Abay İbrahim Konanbay Parkı’nın içerisinde yeşil bir çevre içerisinde konumlandırıldı. İki kata yayılan 310 metrekare büyüklüğündeki sağlık merkezinde, 4 muayene odası, bir enjeksiyon odası, acil müdahale odası, emzirme odası, gebe odası, AP odası, mutfak, özürlü WC’leri, özürlü rampası, bekleme holü ve araç park yeri bulunuyor

Kaynak: İHA