"gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Tırı Sinop'ta

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ortaklığıyla gerçekleştirilen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesi kapsamında spor tırı Sinop'a geldi.

Organizatörler tarafından dış alanda ise seyyar olarak Futbol ve Basketbol sahası kuruldu. Bu arada Bakanlığın göndermiş olduğu tişörtler öğrencilere dağıtıldı.

Bülent Ecevit Caddesi Atatürk anıtı önünde bugün yapılan çeşitli etkinliklere Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye Başkanı Baki Ergül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkaya, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Cengiz, öğrencilere seslenerek, "Sağlıklı olmanın şartlarından birisi de spor yapmaktır. İşte bu proje kapsamında hem sizleri spora yönlendirerek, sporu sizler için bir hayat tarzı haline getirmek, hem de aranızdaki diyaloğu dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı geliştirmek isteniyor. Bundan yola çıkılarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu güzelliği sizlerin ayağına kadar getirdi. Bu fırsattan en iyi şekilde istifa ederek büyüklerinize teşekkür edeceksiniz. Hepinize sağlık ve başarı dilerken, birbirinizi üzmek, kırmak, öfkelenmek,sinirlenmek kesinlikle yok. Öğretmenlerinizin talimatlarını harfiyen yerine getirmenizi sizlerden bekliyorum. Ben de buradan Gençlik ve Spor Bakanımıza, İl Müdürümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de tır üzerinden gençlere seslenerek, şunları söyledi:

"Projenin adından da belli olduğu gibi gelin hep birlikte spor yapalım. Tek galibi dostluk olsun. Spor yapan öğrenci çalışkan, iyi niyetlidir. Arkadaşlarını sever, çevresine duyarlıdır ve ard düşüncesi olmaz. Onun için herkesin spor yapması lazım. Özellikle de gençlerin daha çok spora eğilmesi lazım. Spordan kesinlikle vazgeçmeyin. Spor yapmaya devam diyorum. Sizlere hazırlanan bu güzel program için emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Öte yandan "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" yazılı tırın Sinop programını tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Amasya'ya hareket edeceği belirtildi.

Muhabir: Kenan Türkseven

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA