Fatih Ortaokulu’ndan Tübitak Bilim Fuarı

TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında Türkiye genelindeki bin okul arasında yerini alan Nazilli Fatih Orta Okulu, 21 projenin yer aldığı bilim fuarı açtı.

Okulun bahçesinde düzenlenen fuarın açılışını, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Macit Altan Canbiter, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Ünver, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk ve Okul Müdürü İsrafil Kılıçkara ile birlikte yaptı.

TÜBİTAK tarafından Türkiye genelindeki bin pilot okul arasında yer alan Nazilli Fatih Orta Okulu, Aydın’da 11 okul, ilçede ise 4 pilot okuldan biri olarak seçildi. Fatih Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı 21 adet projeden oluşan fuara Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Macit Altan Canbiter, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Ünver, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk, Sendika temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren, Fatih Ortaokulu Müdürü İsrafil Kılıçkara etkinliğe katılanlara teşekkür ederek; “Bu fuar sayesinde öğrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler ürettiler. Emeği geçen tüm öğretmen idareci ve öğrencilerimi kutluyor teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun 6 Fen Bilimleri Bölümü öğretmenin rehberliğinde 60 öğrenci okul bahçesinde kurulan stantlarda gün boyu deneylerinin sunumlarını yaptılar. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bilim Fuarındaki stantları ziyaret ederek öğrenciler tarafından hazırlanan deneylerin sunumlarını ilgiyle izlediler. Hazırlanan projeler konusunda bilgi alan Kaymakam Okur ve Başkan Alıcıkokuldaki fuarın hazırlanmasında en çok emeği geçen okulun Müdür Yardımcılarından Seyit Mehmet Karaca ve Okul Müdürü İsrafil Kılıçkara’dan bilgiler alırlarken, TÜBİTAK Bilim Fuarının hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri yoğun çalışma ve gayretlerinden dolayı tebrik etti.
Kaynak: İHA