Sağlık Bakanlığından Sivas Numune Hastanesine Teşekkür Belgesi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2012 yılı içerisinde beyin ölümü bildirimi ve kadavra donör sayısına katkıda bulunan ve organ bekleyen hastalar için gösterdiği çalışmalardan dolayı Sivas Numune Hastanesine teşekkür belgesi verdi.

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, 60 binden fazla hastanın organ yetmezliği nedeniyle tedaviye gereksinim duyduğunu ve bu sayının hızla arttığını belirtti.

Organ naklinin, son dönem organ yetmezliği tedavileri içerisinde en yararlısı ve bazı organlar için tek tedavi biçimi olduğunu vurgulayan Özsoy, şunları kaydetti:

"Ülkemizde organ nakli hizmetleri, kadavra donörden organ alınması veya alıcıya nakli ile ilgili işlemler "Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi" dahilinde Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde ve denetiminde yapılmaktadır. Organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili yapılmakta olan çalışmalarda beyin ölümü bildirim kadavra donör sayısının arttırılması Sağlık Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasındadır. Organ nakli dışında yaşama umudu olmayan hastaların hayata döndürülmesinde 2012 yılında kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, ince barsak ve pankreas bekleyen toplam 893 hastaya kadavra organ ve doku nakli yapılmıştır."

Organ bekleyen hastalara bir umut ışığı olmak için organ nakil koordinatörleri başta olmak üzere, sağlık çalışanlarının gösterdiği çabaların Sağlık Bakanlığı tarafından takip edildiğini ifade eden Özsoy, "Bu kapsamda Numune Hastanemiz gösterdiği özverili çalışmalarıyla Bakanlıkça takdir edilmektedir" açıklamasında bulundu.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA