Romanlar Didim’i Salladı

Didim Rumelili Romanlılar Derneği'nin organizasyonu Didim Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleştirilen Hıdrellez Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Romanlar Didim’i Salladı
Çeşitli Roman derneklerinin Dans grupları oyunlarıyla katılanları coştururken, Pop Star Erkan söylediği parçalarla Didimlileri hoş saatler geçirtti. Didim Belediye Parkından gerçekleşen Hıdırellez Şenliği ilk olarak aralarında Kuşadası Bando takımı, Didim Romanlar Derneği ve konuk Roman Gruplarının yer aldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Didim Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Belediye parkında sona erdi.

Amfi tiyatroda düzenlenen etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve eşi, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ve çok sayıda Didimli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuşadası Bando Takımı marşlar söyledi.

Ardından etkinliğin açılış konuşmasını Didim Romanlar Derneği Başkanı Mümin Var gerçekleştirdi. Var 6.sı düzenledikleri Hıdırellez Şenliklerinden Roman kültürünü örnekle sunmaya çalıştıklarını belirterek “Biz Romanlar ülkemizi çok seviyoruz; bu coğrafyada yaşayan herkesin kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bu dünya hepimize yeter; Özgürce, eşit ve barış içinde yaşamak roman kültürünün özüdür.”dedi.

Var ayrıca önümüzdeki yıl Belediye Başkanı Kamacı’dan Kibariye’yi Didim’e getirmeleri noktasında söz aldıklarını dile getirdi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim’de güzel bir yaşanacağını dile getirerek, “Bizler Hıdırellezin güzelliğini yaşatmak için buradayız; Tüm insanlara, renk dil ve din ayrımı yapmayan tüm güzelliklere Didim’den selam olsun” dedi.

Kamacı ayrıca Kibariye’nin getirilmesi noktasında kendisine gol atıldığını esprili dille yanıtlayarak, "İnşallah gelecek Mayıs’ta Kent Meydanımızı da tamamlamış olacağız. Sizlerle daha geniş ortamlarda daha büyük konserlerle buluşacağız” diye konuştu.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Bahar’ın gelişinin kutlanmasının geçmişten günümüze devam ettiğini kaydederek Bu yıl Hıdırellez’de dilek tutanların sadece kendisi için değil sevdikleri içinde dilek tutmalarını istedi.

Konuşmaların ardında Yöresel halk oyunları oynandı; ardından Didim, Kuşadası ve Aydın Roman Derneklerinin dans grupları roman danslarıyla Didimlilere coşturdu.

Etkinliğin sonunda yerel sanatçı Vedat Demirhan sazıyla şarkılar söylerken Pop star yarışmasıyla tanınan Erkan ise söylediği parçalarla Didimlilere hoş saatler yaşattı.
Kaynak: İHA