Bozok Üniversitesi Kampus Alanına Yapılan Cami İnşaatı Hızla Yükseliyor
Yozgatlı Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ tarafından, Bozok Üniversitesi Kampus alanına yapılan cami inşaatı hızla yükseliyor.

27 Nisan 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile temeli atılan caminin bu yıl Kurban Bayramında hizmete açılması planlanıyor. Cami hizmete açıldığında, üniversitede görevli öğretim üyeleri, öğrenciler ve personel daha rahat ibadet etme imkanına kavuşmuş olacak.
Bozok Üniversitesinin hızla geliştiğini belirten Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, “Üniversitemizin büyüyüp gelişmesi beni mutlu etmektedir. Üniversitemizde öğrenci sayısı her geçen yıl biraz daha artmaktadır. Üniversitemiz büyürken ibadethane eksikliği hissedildi. Üniversite yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde cami yaptırmaya karar verdim. İnşallah camimiz bu yıl içerisinde hizmete açılacak. Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi yönünde bundan sonrada elimizden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Üniversitenin kurulmasında çok büyük katkısı bulunan Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, daha önce mimarlık-mühendislik fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, laboratuar binası, misafirhane, enstitü binası ve kongre ve kültür merkezini yaptırmıştı. Yozgat merkeze iki lise binası ve bir ilköğretim okulu yaptıran Hayırsever İşadamı Akdağ, Yozgat eğitimine de büyük katkı sağladı.
