Gaziantep'in Kardeş Şehir İlişkileri

Gaziantep - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sırbistan'ın Cetinje kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cetinje şehri hükümet binası Vladin Dom'da gerçekleşen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve meclis üyelerinden oluşan heyet katıldı.

Gaziantep'te 2011'de gerçekleştirilen imza töreninin ardından Cetinje'de kardeş şehir protokolünün ikinci adımını atan heyetler, başlatılan dostluk ilişkilerinin artarak sürmesi temennisinde bulundu.

Cetinje Belediye Başkanı Aleksander Bogdanovic, törende, Gaziantep ile kültürel, sosyal, eğitim ve ekonomi alanlarında temasların artmasını arzuladıklarını belirtti.

Protokolle iki şehir arasındaki ilişki ve köprünün daha da güçleneceğine işaret eden Bogdanovic, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki süreçte bu ilişkiler belediyemizin güçlenmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. İki yıl önce başlayan bu ilişkilerin sağlam temellere dayanacağını o gün anlamıştık. Gaziantep'teki sanayici ve iş adamları ile kentimizdeki sanayicileri buluşturmayı hedefliyoruz."

Güzelbey de iki yıl önce başlayan çalışmanın imza töreni ile noktalandığını vurguladı. Bogdanovic'in Cetinje için önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Gelecek yıl UNSECO'nun dünya kültür mirası aday listesine girecek olan Cetinje'yi kutluyorum. Gecen yıl UNESCO listesine giren Gaziantep olarak bunu önemsiyoruz. Sosyal alanlarda ilişkilerimizi ilerletmeyi arzuluyoruz. Turizm anlamında ilişkilerimizi artıracağız. Spor alanında şimdiden temaslara başladık. Birlikte yapacağımız çok şeyimiz olduğunu görüyoruz. Bu güzel şehir ile Gaziantep ileride birçok ortak projeye imza atacaktır."

İmza törenin ardından heyettekiler Bogdanovic tarafından Cetinje şehri hükümet binasında düzenlen yemeğe katıldı.

Kaynak: AA