Türk Tarım Orman Sen’den Yangın Tazminatının Kaldırılmasına Tepki

Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım Sen 11 No’lu Şube Başkanı Uğur Özdemir, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ‘Fazla Çalışma Ücreti-Yangın Tazminatı’nın tamamen kaldırılmasına tepki gösterdi.

Türk Tarım Orman Sen’den Yangın Tazminatının Kaldırılmasına Tepki
Sendika üyelerinin de hazır bulunduğu açıklamada konuşan Özdemir, bu düzenlemeyle orman çalışanlarının özlük haklarının gasp edildiğini öne sürdü. Özdemir, “17.06.2004 tarihinde 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 5192 Sayılı Kanun’la 71’inci Maddesi’nde değişiklik yapılarak, Orman Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında, orman yangınları ile mücadele, koruma ve sınırlandırma hizmetlerinde çalışanlara, yangın sezonunda 7 ay yangın tazminatı verilmesi sağlanmıştı. Ancak sözde yetkili ve etkili sendika, yangın tazminatını 12 aya çıkaracağız diye yalan vaatte bulunarak, orman çalışanlarının özlük haklarını siyasi iradeye peşkeş çekmiş ve sonunda bu hak tamamen kaldırılmıştır” şeklinde konuştu.

Çalışanlarının haklarının elinden alınmasının, dolayısıyla performansı da etkilediğini söyleyen Uğur Özdemir, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na çağrıda bulunarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bakanın gerekli çalışmaları yaparak orman çalışanlarına tekrar ‘fazla mesai ücretini/yangın tazminatını’ vermesini talep ediyoruz. Türk Tarım Orman Sen olarak, grevli sendikal hakların yanında, çalışanlarımızın insanca yaşayabilecekleri adaletli bir ücret sistemine kavuşturulması, baskı, sürgün, kıyımın ve adam kayırmacılığının olmadığı liyakatli ve ehliyetli kişilerin göreve geldiği, çalışanlara insanca muamele yapıldığı bir ortamın oluşturulması için mücadele vermeye devam edeceğiz”.
Kaynak: İHA