Trakyaka, 102 Projeye Hibe Desteği Verecek

Edirne - Trakya Kalkınma Ajansı , 102 projeye hibe desteği verecek.

TRAKYAKA'dan yapılan açıklamaya göre, 10 Aralık 2012'de teklif çağrısına çıkan TRAKYAKA'nın 2012-2013 yılı mali destek programları sonucunda destek almaya hak kazanan projeler belirlendi.

Yönetim kurulu toplantısında ele alınan listelerin onaylanması neticesinde 102 projeye 18 milyon lira hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

Ajansa gelen 310 proje arasından başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan 102 projenin illere göre dağılımı Edirne için 44, Tekirdağ için 37 ve Kırklareli için 21 şeklinde gerçeleşti.

"Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programı" çerçevesinde desteklenmesi uygun görülen 59 proje için yaklaşık 6 milyon 900 bin lira ayrıldı.

"Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı"na yapılan başvuruların 24'ü destek almaya hak kazanırken bu kapsamda yaklaşık 6 milyon 500 bin liralık kaynağın kullandırılmasına karar verildi.

"İktisadi Kalkınma" başlığı altında gelen başvurulardan ise 19'u başarılı bulunurken bu projelere yaklaşık 4 milyon 600 bin lira aktarılması ön görüldü.

-"102 proje aracılığıyla kalkınmaya destek oluyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, sonuçların proje sahipleri ve Trakya için hayırlı olmasını diledi.

Son mali destek programlarının proje sahiplerinin eş finansmanlarıyla bölgede yaklaşık 27 milyon 600 bin lira tutarında bir kaynağın harekete geçirileceğini belirten Üstün, şunları kaydetti:

"Hibe almaya hak kazanan paydaşlarımızla en kısa zamanda sözleşmelerimizi imza altına alarak projelerin uygulama aşamasına geçmesini sağlamayı planlıyoruz. Destek almaya hak kazanamamış olan proje sahiplerinden ise bu yarışmada diğer projelerin gerisinde kalmış oldukları için fikirlerinden vazgeçmemelerini rica ediyoruz. Bölgemiz için katma değer sağlayacak tüm projelerin eksiklerini tamamlayarak daha sonraki destek programları sırasında ajansımıza bir kez daha sunulabileceğini hatırlatıyoruz. 102 proje aracılığıyla kalkınmaya destek oluyoruz."

Kaynak: AA