Rekabet Kurulu Kararları

Ankara - Rekabet Kurulu, Aras Kargo Yurtiçi Yurtdışı Taşımacılık AŞ'nin Fillo Kargo AŞ'de sahip olduğu hisselerin tamamının, Aras Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verdi. Kurul, Star Medya Ajans AŞ, Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Matbaacılık Sanayi ve Ticaret AŞ ile Dinamik Radyo Televizyon AŞ'nin yüzde 50 hissesinin Socar Turkey Medya AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesini de kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kararlara göre Kurul, Total Oil Türkiye AŞ ile Shell and Turcas Petrol AŞ arasında imzalanan Yarımca ve Ankara Ürün Depolama ve Hizmet Anlaşması ile Yarımca ve Ankara LPG İkmal Anlaşmasına bireysel muafiyet tanıdı.

Aras Kargo Yurtiçi Yurtdışı Taşımacılık AŞ'nin Fillo Kargo AŞ'de sahip olduğu hisselerin tamamının, Aras Holding AŞ tarafından devralınmasına izin verilirken, Star Medya Ajans AŞ, Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Matbaacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Dinamik Radyo Televizyon AŞ'nin yüzde 50 hissesinin Socar Turkey Medya AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi karara bağlandı.

Kurul, Kemerköy İskelesi ve iskele geri sahasında bulunan bazı taşınmazların 36 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, söz konusu taşınmazların Har Enerji Yatırımları AŞ veya Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ-Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ Ortak Girişimi tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına da karar verdi.

Dell Inc'nin tam kontrolünün Michael Dell tarafından devralınmasına izin verilmesi de kararlaştırıldı.

Kaynak: AA