Oğulcan'ın İsmi Okulunda Yaşatılacak

Hatay - Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden lise öğrencisi Oğulcan Tuna'nın ismi Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine okuduğu okula verilecek.

İlçedeki ikinci patlamanın gerçekleştiği PTT binası karşısında dershaneye girerken yakalandığı bombalı saldırılarda hayatını kaybeden Oğulcan Tuna'nın isminin, babası Ahmet Tuna'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan talebiyle Reyhanlı Ticaret ve Meslek Lisesi'ne verileceği bildirildi.

Baba Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini ziyareti sırasında oğlunun adının yaşatılması talebinde bulunduğunu belirtti.

Oğlunun adının okula verilmesinin üzüntülerini bir nebze de olsa hafifleteceğini dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"Başbakanımızdan, dershane kapısının önünde patlayan bombada şehit olan oğlum Oğulcan'ın anısının yaşatılmasını istedim. Bu acılarımın dinmesini istedim. Korku içinde yaşadığımı belirttim. Onlar da bu korkuları beraber yeneceğimizi söyledi.

Benim başbakandan istediğim tek şey vardı; Oğlumun adını yaşatmasını istedim, o da kırmadı. Sayın valimize dönerek işlemlerin derhal yapılmasını istedi. Unutulmaz bir acı bizim için ama kader buymuş."

11 C öğrencisi Tuna'nın okul arkadaşları ise çok çalışkan ve saygılı bir öğrenci olan arkadaşlarını kaybettikleri için çok üzüldüklerini söyledi.

Bu arada, patlamalarda hayatını kaybeden açık lise öğrencileri Meryem Zor ve Mehmet Koray Cünedioğlu ile lise öğrencisi Abdülkadir İşcan'ın da isimlerinin bazı okullara verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA