Mersin'de 'Genç Günler Kültür, Sanat ve Spor Şenliği'

İçel'in merkez Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Gazi Anadolu Lisesi’nde, ‘Genç Günler Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’ başladı.

Mersin'de 'Genç Günler Kültür, Sanat ve Spor Şenliği'
Bir hafta boyunca devam edecek şenliğin açılışına, Akdeniz ilçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Musa Malkoç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlik kapsamında öğrenciler, hem yeteneklerini sergileyecek, hem de çeşitli sanat dallarının usta isimlerle bir araya gelecek. Açılışta konuşan Müdür Cevdet arslan, Gazi Anadolu Lisesi’nin İçel’in en köklü liselerinden biri olduğunu kaydederek, lisenin son dönemde eski günlerindeki gibi önemli başarılara imza attığını dile getirdi.

Okul Müdürü Musa Malkoç ise "Genç Günler Şenliği aynı zamanda içeriği ve konseptiyle örnek bir uygulamadır. 6 gün sürecek olan etkinliklerimiz kültürün ve sanatın her alanında dokunacak ve yaşamamızı güzelleştirip yarınlarımıza katkılar sunacaktır" dedi.

Okulda 6 gün boyunca devam edecek etkinlikte, dans gösterileri, yağlı boya resim sergisi, yönetmen Michael Radford’un’Postacı’ adlı filmi, yazar Murat Özyaşar ve Birgül Oğuz ile söyleşi ve imza günü, İçel Shaolin Wu Shu Kung Fu Spor Okulu'nun Kung Fu gösterisinin yanı sıra müzik grubu Barınak’ın çok dilli konseri şenlik kapsamında yer alacak. Şenliğin son günü 14 Haziran tarihinde ise ailelerinde katıldığı bir piknik düzenlenecek ve şenlik bu etkinlikle son bulacak.
Kaynak: İHA