Menderes Anadolu Lisesi’nden İspanya Ziyareti

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Comenius Projesi çerçevesinde projenin 3. toplantısını yapmak üzere İspanya'nın Sabadel kentinde bulunan Pau Vila Viladomat adlı proje ortağı okula çalışma ziyaretinde bulundu.

Menderes Anadolu Lisesi’nden İspanya Ziyareti
İspanya gezisine Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Atay, Proje Sorumlusu İngilizce Öğretmeni Yeliz Sümer, İngilizce Öğretmeni Işıl İpek Karagözlü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurda Pilevne ve 11. Sınıf öğrencilerinden Ceyda Şenses, Damla Araz, Yaren Demirci, Burak Tümgelir, Feridun Güçoğlu, Fahri Yiğit Uluser, Nahide Edis, Mücahit İşler, Timuçin Üner ile Muhammed İhsan Demir katıldı.

Norveç, Fransa, Avusturya ve Polonya’dan gelen proje ortaklarıyla ‘Sürdürülebilir Teknolojiyle Avrupa’yı Doyurma’ başlıklı projeye yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk gün okulda yapılan toplantıda öğrenciler bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla ilgili sunum yaptılar. Sabadel Belediye Başkanlığında proje ortaklarına yönelik resepsiyon verildi.

Belediye Başkanı Katalonya Bölgesi’ndeki yaşam, kültürel yapı ve eğitim hakkında bilgiler verilirken, Katalonya Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biri olan Sabadel’in uluslararası düzeyde de sesini duyurabilmek ve bir Avrupa kenti olabilmek için çeşitli ülkelerle yapılan projeleri önemsediklerini belirtildi.

Proje çalışmalarının yanı sıra hem Sabadel’i hem de Barselona’yı tanımaya yönelik geziler düzenlenirken, mimarisiyle ünlü olan Barselona’ya rehber eşliğinde yapılan geziler öğretmen ve öğrencilerde hayranlık uyandırdı. Ünlü mimar Gaudi’nin Sagra de Familya adlı eseri ile yaptığı yaşam parkı, Barselona Katedrali, Montjuic Tepesi, Arena, Barselona Limanı, La Rambla Caddesi görmeye değer yerlerdi. Proje konusuyla bağlantılı olarak La Rambla Caddesindeki büyük pazar ziyaret edildi. Bir Akdeniz ülkesi olan İspanya’da sebze, meyve, et ve balık ürünleri anlamında çok geniş bir ürün yelpazesi olduğu görüldü.

Montserrat’a yapılan gezide Mon Saint Benet Manastırı da ziyaret edildi. Buradaki ekolojik bahçede tamamen doğal ortamda doğal şartlarla sebze ve meyve yetiştirildiği görüldü.

Ayrıca Manastır bünyesinde yer alan, bilimsel verilerle beslenme üzerine araştırmaların yapıldığı laboratuvar gezildi. Burada öğretmen ve öğrencilere verilen küçük eğitimde duyu organları ile yiyecekler arasındaki bağlantı ilginç örneklerle gösterildi. Ayrıca Monserrat Dağı’nda sarp kayalıklar arasında bulunan Montserrat Manastırı’na gidilirken, teleferikle dağın zirvesine çıkan öğretmen ve öğrenciler muhteşem manzara karşısında unutulmaz dakikalar yaşadı.

İspanya gezisine katılan öğretmen ve öğrenciler farklı bir ülkeyi, farklı bir kültürü tanımanın hayatlarına kattığı zenginlikle Nazilli’ye döndü.
Kaynak: İHA