Kayısı Ağaçlarında Görülen Erik Koşnili Zararlısı

Malatya - Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, erik koşnili zararlısına karşı kayısı ağaçlarının ilaçlanma zamanının geldiğini bildirdi.

Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, 17-18 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan kontrollerde nimf olarak adlandırılan kayısı ağaçlarında yumurtadan yeni çıkmış koşnil yavrularının görüldüğünü belirterek, Zirai Mücadele Teknik Talimatı doğrultusunda ilk nimf çıkışından itibaren 15-20 sonra veya hareketli nimflerin çıkış oranı yüzde 60'a ulaştığında ilaçlama yapılması gerektiğini vurguladı.

Teknik personelin arazide yaptığı gözlemlere göre, 1 Haziran Cumartesi günü itibariyle erik koşnili için ilaçlama yapılmaya başlanmasının uygun olacağını kaydeden Selvi, ilaçlama günün sıcak saatlerinde ve yağışlı havalarda yapılmaması konusunda üreticileri uyardı. Selvi, çiftçilerin konuyla ilgili detaylı bilgi ve ilaç reçetelerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ve İlçe müdürlüklerinden temin edebileceklerini belirtti.

Kaynak: AA