Bm Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Başkanı Fustier, Hatay Valisi Lekesiz'i Ziyaret

Hatay - Birleşmiş Milletler Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Başkanı Nathalie Fustier, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti.

Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Fustier ziyarette yaptığı konuşmada, insani gerekçelerle Türkiye'de misafir edilen Suriyelilere yönelik Türkiye Cumhuriyeti'nin yardımlarını takdirle karşıladıklarını kaydetti.

BM Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi olarak Hatay'da geçici olarak çadır kentlerde misafir edilen Suriyelilere insani yardımda bulunmak istediklerini ifade eden Fustier, bu anlamda gerek Türk Kızılayı gerekse Dışişleri Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını belirtti.

Fustier, Hatay'da bir ofis kurma arzusunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Lekesiz de Hatay'da insani gerekçelerle geçici olarak çadır kentlerde misafir edilen Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını bildirdi.

Devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının ve hayır kurumlarının da Türk Kızılayı aracılığıyla yardımda bulunabildiklerini aktaran Lekesiz, duyarlı davranışlarından dolayı Fustier'e teşekkür etti.

Kaynak: AA