Banaz Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi

Banaz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserler beğeniye sunuldu.

Banaz Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi
Banaz Belediye Düğün Salonunda düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, daire müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Banaz Halk Eğitim Merkezi tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 133 kurs açıldığını belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, “Açılan kurslardan 62’si mesleki teknik eğitim, 25’ü genel, 8’i okuma yazma kursu. Bu kurslara bin 432 bayan, 688 erkek kursiyer olmak üzere 2 bin 2120 kursiyer eğitim gördü. Kurslara bayan kursiyerlerin yanı sıra erkek kursiyerlerinde büyük ilgi göstermesi bizi mutlu etmektedir. Halk Eğitim Merkezilerimizde geçmişte olduğu gibi sadece biçki nakış gibi el emeği isteyen kurslar değil, bunlarla birlikte kursiyerlerin ev ekonomilerine katkı sağlayacağı, ekonomik değer elde edecekleri mesleki teknik kurslar da açılmaktadır. Eğitim her işin başıdır. Sadece ekonomik kalkınmanın değil her türlü sosyal ve kültürel kalkınmanın temeli eğitime dayanmaktadır” dedi.

İnsanoğlunun doğumundan ölümüne kadar öğrenme, yeniliklere ve değişime ayak uydurma gibi bir çaba içersinde olduğunu dile getiren Vali Erden, “Çocuklarımızla başlayan öğrenme süreci önce okullarımızda sonra da kurslarla bir ömür boyu devam etmektedir. Halk eğitim kurslarımızda verilen eğitimlerle halkımızın gelişmesi ve çeşitli nitelikli bilgileri elde etmesine önemli katkı sağlamaktadır. Öncelikle bu kurslara katılan kadınlarımızı kendilerini, geliştirmeleri ve çevrelerine faydalı olmaları konusunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı takdir ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden başarılı kursiyerlere sertifikalarını ve hediyelerini birlikte verdiler. Sertifika töreninin ardından Banaz Halk Eğitim Merkezi mesleki, sosyal, sanatsal ve kültürel kursların sene soru sergisi Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden ile protokol üyeleri tarafından açıldı.
Kaynak: İHA