Ülkenin İç ve Batı Bölgelerinde Sıcak Hava Uyarısı

Ülkenin İç ve Batı bölgerinde önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyir edeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hava sıcaklıkların iç ve batı bölgelerde önümüzdeki hafta boyunca da mevsim normallerinin üzerinde seyir edeceği bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyreden hava Sıcaklığının yarın (Cuma) ve hafta sonunda da bütün yurtta normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu hafta içerisinde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı Hatay'da 37, Adana ve Antalya'da 36, Aydın'da 35, Manisa'da 34, İzmir'de 32, istanbul'da 29 Ankara'da 28 derecedir. Bu hafta sonunda da bütün bölgelerimizde havanın genellikle az bulutlu ve açık, İç bölgelerimizin öğle saatlerinde parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'mun kuzeyinde kısa süreli ve yerel sağanak geçişleri olacağı bekleniyor.

Hava sıcaklığını önümüzdeki hafta başından itibaren doğu bölgelerimizde görülecek yağışlarla birlikte biraz azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği, ancak iç ve batı bölgelerimizde önümüzdeki hafta boyunca da mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.”
Kaynak: İHA