Gürpınar İlçesinde Uygulanan Projenin Finali, Düzenlenen Etkinlikle Yapıldı

Gürpınar ilçesinde uygulanan "Huzurlu Bir Toplum İçin Evrensel Değerler" projesinin finali, düzenlenen etkinlikle yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Proje Birimi tarafından hazırlanan projenin, Gürpınar ilçesi finali için Koç İlköğretim Okulunda etkinlik düzenlendi. Bir yıl içinde yapılan faaliyetlerin sunumuyla başlayan etkinlik, Gürpınarlı öğrencilerin değerler konulu skeçleri ile oratoryo ve sema gösterileriyle devam etti. Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, değerler eğitiminin önemine değinerek, "Bütün sorunların kaynağında erdemlerden yoksun oluşumuz var. Eğitim sistemimize de baktığımızda hep bilgi odaklı bir eğitimle karşı karşıyaydık. Sürekli de bunu vurguladık. Bizim tek kanatlı kuşu uçurma imkanımız yok. Diğer kanatla da bunu desteklemeye çalıştım. O yüzden de bu uygulamaları her ilçemizde hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ile eşi Sümeyra Kaya'ya projeye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Coşkun, proje çalışmalarının diğer ilçelerde de devam ettiğini sözlerine ekledi. Coşkun'un konuşmasının ardından projeye destek sunan öğretmenlere plaket verildi. Etkinliğe İl Mili Eğitim Müdürü Mucip Kına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan ile eşi Asuman Atan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Özkan Bilgin
Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA