BBP Genel Başkanı Destici Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinin terörü bitirmeyeceğini savunarak, “Dağa çıkışların arttığı söyleniyor.Eskiden zorla götürülürken, bugün bayrama gider gibi gidildiği söyleniyor. Bunlar kabul edilemez şeyler” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici Çözüm Sürecini Değerlendirdi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bilecik’teki programına geçerken Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından açılan kermesi ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, çözüm sürecini değerlendirdi. Destici, Anadolu’nun her tarafından, her etnik kökenden, her mezhepten insanların olduğunu ve hiçbir dönemde bunun bir ayrılık olarak görülmediğini, tam tersine bir zenginlik olarak görüldüğünü söyledi.

Destici, “Ülkemiz 75 milyonuyla birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar yaşadı. Biz Allah’ın emriyle birbirine bağlanmışız. Dolayısıyla da biz öncelikle bu kardeşliğimizi kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Ne PKK, ne başka emperyalist güçler bunu bozamayacaklar. Bir kere bu kararlılığımızın bilinmesi lazım. 30 yıldır bu memleketin geleceğini heba eden, 5 bin şehidin kanını, 30 bin sivilin kanını elinde tutan, kundaktaki bebekleri öldüren, bunun elebaşının tabii ki ayrılmasını ve muhatap alınmamasını biz daha önce de söyledik. Bunun yerine bir muhataplık heyeti önermiştik. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Barışın, kardeşliğin olmasını, zaten biz kardeşiz. Kardeşliğimiz bozulmadı ki. Ortada bir Türk-Kürt savaşı falan yok ki. Anadolu’nun her tarafında her etnik kökenden, her mezhepten az çok insanlar var. Hiçbir dönemde Anadolu coğrafyasında bu bir ayrılık olarak gözükmedi, tam tersine bir zenginlik olarak gözüktü. Yine bizim için böyledir, bir zenginliktir. Onun için biz tabi ki biz bitmesini istiyoruz ama bu süreç terörü bitirir mi derseniz, tabi biz daha öncede söyledik. Bitirmeyeceğini düşünüyoruz. Ben geçtiğimiz hafta Batman’daydım. Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısı yaptık. Sokakta da insanlarla görüştük, halkla da konuştuk, kahvede de oturduk çay içtik. Onların da şikayetleri var bu süreçle ilgili. Bir kere PKK’nın muhatap alınmasından onlar da rahatsızlar, çünkü PKK ve onun siyasi uzantıları şu anda muhatap alınınca ‘buraların sahibi biziz, gelecekte buraların yönetimi bizde olacak’ diye halkın üzerinde şimdiden bir baskı oluşturmaya başlamışlar. Dağa çıkışların arttığı söyleniyor. Eskiden zorla götürülürken, bugün bayrama gider gibi gidildiği söyleniyor. Bunlar kabul edilemez şeyler. İçeride böyle meşrulaştırırken, dışarıda Avrupa’da yıllardır biz PKK’yı terör örgütü listesine aldırmak için çok uğraştık ama bu süreçten sonra terör örgütü listesinden çıkarılması gibi uğraşlar var. Dolayısıyla da bu yanlış iş gözüktü, net olarak ortaya çıktı” dedi.

Destici, “Şu anda hiç kimse şunu söylemiyor, ne hükümet tarafından, ne devletin herhangi bir biriminden ne de PKK veya bunun siyasi uzantılarından ‘silah bırakılacak veya PKK kendisini tavsiye edecek’ diye bir cümle yok. Söylenen ne, ‘silahlı unsurlar topraklarımızın ve sınırlarımızın dışına çıkacak’. Kim çıkacak o da belli değil. Elimizde bir listemi var, yoksa verilene mi razı olacaksınız? Bir de bu çıkma neyin karşılığında yapılıyor?” diye konuştu

Toplumun ikiye bölündüğünü ve kamplaştırıldığını iddia eden Destici, “Bir kısmı sürece karşı çıkıyorsanız veya desteklemiyorsanız ‘siz kan mı istiyorsunuz, barış istemiyor musunuz?’ diye suçlanıyor. Bu çok yanlış. Böyle demagojik, basit kelimelerle bu süreç geçiştirilemez. Öbür taraftan da süreci işletenlere yönelik ‘siz vatan hainisiniz veya vatanı bölüyorsunuz’. Bunların ikisini de doğru bulmuyorum. Bunlar milleti ayrıştırıyor ve kamplaştırıyor” dedi.

Kaynak: İHA